19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

'En az maaş 1050 YTL olsun'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, toplu görüşmelerin toplu sözleşmeye çevrilmesi için sendikalar ve meslek örgütlerine hükümete baskı yapma çağrısında bulundu. Dinçer, bu yılı temel aylık ücretin 1050 YTL olması  gerektiğini söyledi.

Dinçer, 15 Ağustos tarihinde başlayacak olan kamudaki toplu görüşmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dinçer, Türkiye'de yıllardır sürdürülen IMF programları nedeniyle geniş halk kesimlerinin, yoksulluğun ve açlığın kıskacında yaşadığını ifade ederken, tepkilerin birlikte hareket edilerek dile getirilmesi gerektiğini kaydetti. 

Kamu emekçilerinin taleplerini dile getirme zemini olan toplu görüşmeleri toplu sözleşmeye çevirmesinin önemini vurgulayan Dinçer, sendika ve meslek örgütlerine “Toplu görüşme oyununu hep birlikte bozalım” çağrısında bulundu. Dinçer, toplu görüşmelerin IMF tarafından belirlenen zam oranlarının hükümet tarafından “tebliğ” edildiği bir “tiyatro oyunu”na dönüştüğünü ifade ederek, bu yıl temel ücretin 1.050 YTL'ye yükseltilmesi, görev ve toplum gözleşme ve siyaset yapma hakkı için birlikte hareket edilmesini istedi. Dinçer, “Kamu emekçileri taleplerini, tıpkı fındık üreticilerinin yaptığı gibi öncelikle alanlarda ve işyerlerinde savunmalıdır” dedi.





ANKA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 12:18:06
Güncelleme :11 Ağustos 2006 Cuma 12:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?