24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

En iyi konuşmacı o oldu

Koç Üniversitesi Münazara Kulübü, 60 ülkeden 1350 katılımcı ile Vehbi Koç Dünya Üniversiteleri Münazara Şampiyonası 2010'u gerçekleştirdi.

 Otuz yıldır geleneksel olarak farklı ülkelerin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Üniversiteleri Münazara Şampiyonası; İngiltere, İrlanda, İskoçya, Avustralya, Amerika, Tayland, Kanada gibi ülkelerden sonra, bu yıl ilk defa Türkiye'de Koç Üniversitesi Münazara Kulübü ev sahipliğinde yapıldı.

Antalya'da başlayan ve bir hafta süren şampiyona dün final görüşmeleriyle sona erdi. Medyada savaş görüntülerini yayımlanıp, yayımlanmamasının tartışıldığı finalde, 2010 Yılının Dünya Münazara Şampiyon Takımı ve dünyanın en iyi konuşmacısı belirlendi.

ABD'nin Harvard, İngiltere'nin Oxford, Avustralya'nın Sydney Üniversiteleri ve İngiliz London School of Economics takımlarının kıyasıya yarıştığı final görüşmelerinde şampiyonluğu Sydney Üniversitesi takımı kazandı.

Dünyanın en iyi konuşmacısı ise eleme turlarında belirlenen puanlara göre İngiliz Oxford Üniversitesi'nden "Shengwu Li" oldu. Shengwu Li, Singapur'un ilk Başbakanı Lee Kuan Yew'in torunu ve şu andaki Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un yeğeni.

NELER TARTIŞILDI?
Estetik cerrahinin yansımaları, alkol ve sigaradaki vergilerin kaldırılması, işçi sendikalarının kaldırılması, gelişmekte olan ülkelerde kadınların üniversite harcamalarının devlet tarafından karşılanması, pornografinin yasaklanması gibi konular tartışıldı.

Yaşar Özay - Sabah
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 20:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?