26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Erdoğan'a 'fahri doktora'

Başbakan Recep tayip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'ya dünya barışına yaptıkları katkılardan ve 'medeniyetler ittifakı' çalışmalarından dolayı, İstanbul Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verildi.

Başbakan Erdoğan, fahri doktorayı aldıktan sonra yaptığı teşekkür konuşmasında, sık sık bu ünvanı kendisine layık görenlere teşekkür ederken, Başbakan olarak ilk kez İstanbul Üniversitesi çatısı altında olduğunu söyledi. Erdoğan, " İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde o zaman sayın Berkarda'nın rektörlük dönemiydi. Kendisiyle o zaman burada görüşme fırsatım olmuştu. O günden bugüne, ilk defa bu çatının altında sizlerle birlikteyiz" sözleriyle 6 senelik Başbakanlığı döneminde İstanbul Üniversitesine ilk kez geldiğini söyledi. Fahri doktora ünvanından dolayı üniversite senatosuna teşekkür eden Erdoğan, "Bu ünvanı ömrüm vefa ettiği sürece taşıyacağım" diye konuştu.


İSVEÇ'İN DÖNEM BAŞKANLIĞI ERDOĞAN'I MEMNUN ETTİ


2002 yılından bu yana hükümet olarak kısa sürede Kopenhag kriterlerini karşıladıklarını söyleyen Erdoğan, 2005 yılında müzakerelere başlandığını da hatırlattı. Konuşmasının devamında sözlerini Çek Cumhuriyeti'nin AB Dönem Başkanlığına getiren Erdoğan, bu hafta içinde Çek cumhuriyetinin dönem başkanlığı bitti. İsveç dönem başkanlığından çok memnun oldum. Çek Cumhuriyeti döneminde sadece vergilendirme sorunu aştık, İsveç dönem başlığında umudum farklı. Hemen arkasından Belçika geliyor. Ondan da umudum var" şeklinde konuştu


-OSMANLI'DAN SONRA ZAAFA UĞRADIK-


Medeniyetler ittifakı projesine değinen Erdoğan, "Biz kendi medeniyetimize baktığımızda, biz farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Osmanlı Medeniyetine baktığımızda farklılıklar zenginlikti. Osmanlı'dan sonra malesef burada bir zaafa uğradık. İşte bu zaafa uğramanın neticesinde işte o diğerleri, ötekiler, biz, onlar gibi yaklaşım tarzları, bizi birbirimize bağlayan o kardeşlik özelliklerinde bir zaafiyet meydana getirdi" diye konuştu.


TÜRKİYE ÇIKAR İÇİN SİYASET YAPMIYOR


Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyinde Geçici Üyesi olarak barışa biz katkı sağladığını söyleyen Başbakan Erdoğan, Ülkeler arasındaki anlaşmazlıklarda, biz girişimlerde bulunuyoruz. Türkiye'nin son dönemde yürütmekte olduğu aktif dış politika, kendisine bir çıkar sahası yaratmak için değildir. Türkiye'nin bir gizli gündemi gizli niyeti olamaz. Bizim çabalarımız çok samimi bir şekilde, ulusal ve dış barışa yöneliktir" şeklinde konuştu.


ZAPATERO'NUN FÜAHRİ DOKTORASINI İSPANYA ELÇİSİ ALDI


Dünya barışına yaptıkları katkılardan ve 'Medeniyetler İttifakı' çalışmalarından dolayı Başbakan Erdoğan'a Doktora ünvanı Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından verildi. İspanya Başbakanı Zapatero'na adına Fahri Doktora ünvanı İspanya Büyükelçisine verildi.


REKTÖR TÜRBANA ÖZGÜRLÜK BİLDİRGESİNİN MİMARLARINDAN

İÜ’nün hükümetle yıldızı barışmayan son rektörü Mesut Parlak’ın 19 Ocak’ta yaş haddinden emekli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet’i rektör olarak atamıştı. Söylet devir teslim töreninde Parlak’ı “Sizi buradan sağlıkla, onurla gönderdiğimiz için Allah`a çok şükrediyorum” diyerek uğurlamıştı. Söylet’in önemli icraatlarından biri Erdoğan’a ‘fahri doktora’ verme kararı oldu
Erdoğan’ın eski aile doktoru olan Söylet, ‘Türbana özgürlük bildirisi’nin de mimarlarından biri.

Radikal
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 20:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?