19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Fazla internet derslere zarar

Bağımsız Eğitimciler Sendikası tarafından yapılan araştırmada, internette çok zaman geçiren öğrencilerin okul başarısında ve sosyal hayatında olumsuz etkilenmeler meydana geldiği, bazı öğrencilerin psikolog yardımına ihtiyaç duyacak düzeyde bağımlı hale gelebildiği kaydedildi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, sendikanın AR-GE kurulu uzmanlarınca hazırlanan “Öğrencilerde internet kullanım profili ve alışkanlıkları” konulu raporun sonuçlarına yer verildi.

Bilinçsiz kullanma ve eğitimsizlikten kaynaklanan nedenlerle Türkiye'de internet gibi bazı teknolojik gelişmelerden fayda yerine, daha çok zarar görüldüğü dile getirilen raporda, Türkiye'de internetin hem çocuk gelişimi hem de okul başarısı açısından olumsuz etkilerine daha çok rastlanıldığı kaydedildi.

İnternet kafelerin gençliği teknolojiyle tanıştırmak ve eğitmekten çok, kötü alışkanlıklar kazandırdığı ifade edilen raporda, bilgisayar ve internet bağlantısı olan evlerde ise ailelerin girilen siteleri önceden gözden geçirmemeleri, zararlı sitelere girişi engelleyen filtre programlarını kullanmamaları nedeniyle çocukların olumsuz yönde etkilendiği vurgulandı.
İnternetin ve “chat” gibi iletişim araçlarının yanlış kullanılmasına bağlı olarak gençliğin ciddi bir ahlaki ve kültürel erozyona uğradığı savunulan raporda, internette çok zaman geçiren öğrencilerin okul başarısında ve sosyal hayatında olumsuz etkilenmeler meydana geldiği, bazı öğrencilerin psikolog yardımına ihtiyaç duyacak düzeyde bağımlı hale gelebildiği bildirildi.

AİLELERE ÖNERİLER

Sendika Genel Başkanı Gürkan Avcı da yaptığı açıklamada, ailelere şu önerilerde bulundu:
“Çocuğunuza rehberlik yapabilmeniz ve onu sağlıklı bir şekilde yönlendirebilmeniz için, interneti ve bilgisayar kullanmayı öğrenin. Bilgisayarda ve internette çocuğunuzla birlikte vakit geçirin ve onunla oyunlar oynayın.

Çocuklarınızın ziyaret edebileceği siteler bulun ve birlikte siteleri ziyaret edin. Kısacası ona örnek olmaya çalışın. İnternette başıboş gezinerek, çocuklarınıza kötü örnek olmayın. Çocuklarınıza, internette tanımadığı insanlara kendi veya yakınları hakkında kişisel bilgiler vermemesi gerektiğini tembihleyin. Eğitici ve öğretici sohbet odaları dışındaki odaları ziyaret etmesine izin vermeyin. İnternette çocuğunuzun girdiği siteleri önceden gözden geçirin. Zararlı sitelere girişi engelleyen filtre programlarını kullanın.”
aa
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 21:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?