15
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Galatasaray'ın 526. gurur günü

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ni üç kez ziyaret ettiğini belirterek "Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz" dedi. 

Galatasaray Lisesi'nin 526, Galatasaray Eğitim Vakfı'nın ise 26. Kuruluş Yıldönümü ile 1957 mezunlarının madalya ve berat töreni dün Galatasaray Lisesi'nde yapıldı. Ünlü sanatçı Tarık Papuççuoğlu'nun sunduğu törene katılan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın gazetecilerin ilgi odağı oldu. Açılışta Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Candan Erçetin ile mezuniyetlerinin 50. yılı nedeniyle berat ve madalya alacaklar adına Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duygun Yarsuvat birer konuşma yaptı. 

İnan Kıraç yaptığı konuşmada bazı dertlerinin olduğunu belirterek, "Tek çatı altında toplanmak durumundayız. Çare bulmak durumundayız. Galatasaray camiasının en büyük penceresi Galatasaray Spor Kulübü'dür"dedi.
Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkmanın mecburiyet olduğunu vurgulayan Kıraç'ın "Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene" sözleri salondan büyük alkış aldı.

Kıraç, bir dönem lise binasının çok kötü durumda olduğunu ancak eski mezunlarının dayanışmasıyla sorunun giderildiğini söyledi. Galatasaray'ın en üst organının Galatasaray Üniversitesi senatosu olduğunu anlatan Kıraç, Galatasaray Lisesi'nin Türkiye'nin bir numaralı okulu olduğunu savundu. Bu konumunu sürdürebilmesi için önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken Kıraç, Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ni ilk ziyaret ettiği 2 Aralık'ta 526. yıldönümünü kutlamanın ayrı bir anlamı olduğunu söyledi.

Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan törende daha sonra 1957 mezunlarına berat ve madalyaları verildi.
Tören, geleneksel Galatasaray pilavının yenilmesiyle sona erdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 12:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?