29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Gazi'de rektör gerginliği

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, yönetim kurulu toplantısında dekanları tehdit ettiği iddialarını yalanladı. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Anar ise Rektör Ayhan’ın sözlerinin tehditten başka bir anlama gelmeyeceğini söyledi.

GAZİ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, ilk yönetim kurulu toplantısında dekanları, "Anlamayana anlatmasını biliriz. Bir sarı zarf gönderir, soruşturma açarız. O dekanın burnunu sürteriz" sözleriyle tehdit ettiği yönündeki iddiaları yalanladı. Buna karşın, toplantıya katılan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Anar, Ayhan’ın dekanları tehdit ettiğini savunarak, Hürriyet’e, "Sarfettiği sözlerin başka ne anlamı olabilir? Bizi çok şaşırttı. Çok üzüldük. Bu cümlelerin tehdit içermediğini kimse iddia edemez. Herhalde pişman oldu ki, ’Ben bunları söylemedim. Gerçek dışı’ diyor. Dekanlar baskı altında olduğu için konuşamıyorlar" dedi.

Toplantıda yer alan ancak isminin açıklanmasını istemeyen iki dekan da, Ayhan’ın dekanları tehdit ettiğini ve Ayhan’a atfen yazılan konuşmaların kesinlikle doğru olduğunu söylediler.

Rektör Prof. Ayhan ise toplantıda iddiaların tam tersine birlik, beraberlik ve kardeşlik tavsiye ettiğini iddia ederek, "Haber yüzde yüz hakikat dışı. Haberi yazan muhabir ve gazeteye dava açacağım" dedi. Ayhan, iddialara ilişkin olarak Hürriyet’e şunları söyledi:

"Toplantıda kesinlikle böyle bir şey olmadı. Arkadaşlarımıza, ’Seçim artık sona erdi. Gazi ailesi birdir, bütündür, rey verdi vermedi, benden, benden değil ayrımı yapmayacağım. Hiç kimseye kırgın ve kızgın değilim. Sizlerde öğretim üyelerinize böyle hareket edin’ dedim. Öğretim üyelerine ’bazı durumlarda soruşturma açmak, sarı zarf göndermek yerine, konuşmayı tercih edin’ diyerek tavsiyelerde bulundum. ’Size güveniyorum’ dedim. Konuşarak halledemiyorsanız elbette soruşturma açın dedim. Ama bunu, dekanlar şimdi de ’soruşturma yetkimizi elimizden aldı’ derler diye düşünerek söyledim. Zaten çok kısa 10 dakikalık bir konuşma oldu. Dekan arkadaşlarıma öğretim üyelerini kucaklamalarını söyledim. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı arkadaş, Prof. Dr. İbrahim Ethem Anar, neden böyle yapıyor anlamadım. ’Beni tehdit ediyorlar’ dedi. ’İlk gün heyecanı’ dedim. Önemsemedim. Ama hálá devam ediyor. Beni bilenler benim böyle bir üslubum olmadığını bilirler. Hepsi yalan."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 10:17:11
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?