29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

GAZÜ'de başörtüsü yasağı devam ediyor

Gaziantep Üniversitesi Senatosu, üniversitelerinde başörtüsü yasağının süreceğini açıkladı.


Gaziantep Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, başörtüsüyle ilgili düzenlemelere ilişkin Gaziantep Üniversitesi Senatosu'nun bir toplantı yaptığı belirtildi. Senato'nun aldığı kararlar şu şekilde sıralandı:


"Bu konudaki düzenlemeleri içeren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ek 17. maddesi, çok genel ifadeler içermektedir. Bu konudaki belirsizlikler ise daha önce Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararları doğrultusunda giderilmiştir. Üniversitemiz, kılık kıyafete ilişkin uygulamalar gündeme getirildiğinden beri, mevcut kanunları harfiyen uygulayacağını çeşitli platformlarda açıklamış ve bununla ilgili basın toplantıları yapmıştır. Buna rağmen bazı basın kuruluşlarında bu konuya ilişkin spekülatif haberlerin yer aldığı üzüntüyle görülmüştür.Öğrenci yurtları, üniversite hastanesi ve öğretim üyesi lojmanlarının üniversitemiz yerleşkesi içerisinde bulunuyor olması nedeniyle, yerleşke dahilinde kılık kıyafete ilişkin kısıtlamalar, sadece kapalı mekanlar, dershaneler ve laboratuarlarda uygulanmaktadır" denildi.


Açıklamada, ayrıca, "Geçmişte olduğu gibi bugün de kılık kıyafetle ilgili mevcut kanunların uygulanması ve bu kanunlara uyum konusunda öğrencilerimizle herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Ayrıca, üniversitelerdeki kılık kıyafet konusu Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik koşullar dikkate alındığında birinci derecede önceliği olan yaşamsal bir gündem maddesi de değildir. Sonuç olarak, anayasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından değiştirilen 10. ve 42/7. maddelerinin uygulamasına ilişkin kanuni düzenlemeler yapılıncaya kadar üniversitemizde yürürlükteki kanunlara, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına, dün olduğu gibi bugün de uyulacağı hususu, senatomuz tarafından kamuoyuna duyurulur" ifadeleri kullandıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 20:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?