31
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Genç Bakış'ta olaylı gece

Kanal D'de yayınlanan Abbas Güçlü'nün hazırlayıp sunduğu ‘Genç Bakış’ programının dün akşam Ankara ODTÜ'den yaptığı canlı yayın sırasında dışarıda bekleyen sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı, bazı öğrenciler gözaltına alındı. Jandarmanın müdahalesiyle kavga büyümeden önlenirken, qrogrma verilen aradan sonra devam edilmedi.

Abbas Güçlü'nün sunduğu ‘Genç Bakaş’ programına dün akşam Ankara'da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Programı Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, AKP Balıkesir eski Milletvekili Turan Çömez konuk olarak katıldı. Kanal D'den canlı yayınlanan programda konuklar, ‘Parti içi demokrasi’ konusunu tartıştı. Konukların bulunduğu salona öğrenci alınmadı.

Konuklar, sıra ile görüşlerini açıklarken, programı kampusta izleyen sol ve sol görüşlü öğrenciler merkez önünde toplandı. Konuklara tepki gösteren ve canlı yayını kesmek üzere link aracına yönelen bir grup öğrenciye karşıt görüşlü diğer öğrenci grubu müdahale etti. İki öğrenci grubu arasında ve özel güvenlik görevlilerinin yanısıra jandarma ekiplerinin kısa sürede müdaha ettiği kavgada, yaralanan 1 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Kavgaya karıştıkları belirlenen bazı öğrenciler ise gözaltına alındı.

Bu arada konukların birer kez konuşmasının ardından programa reklam arası verildi. Çıkan olaylar nedeniyle aradan sonra program tekrar yayına gelmedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 11:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hamit Güder IP: 88.254.4.xxx Tarih : 24.04.2008 19:29:23

SBS sınavının uygulanması gündeme geldiğinde (geçen yıl), abbas avaz avaz bağırarak SBSye yab.dil sorusunun konulmaması gerektiğini savunmuştu. MEB de, sınavda önce yüksek katsayılı tuttuğu yab.dil bölümünün katsayısını aşağı çekti. Şimdi gidin bakın okullara ve dersanelere, hiç biri doğru dürüst dil dersi işlemiyor, işleyenler de bu dersleri yasak savmak babından yapıyor. Afferin sana abbas.. Bu milletin evlatlarının dil öğrenme şansını ellerinden aldın.. Sana da bu yakışırdı zaten..!