20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Genç iş adamından lise yatırımı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde genç işadamı Emin Yakar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Demirtaş Beldesi'nde Çok Programlı Lise yapılması için protokol imzalandı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne Çok Programlı Lise yapılması için Demirtaş Madencilik işletmecisi Emin Yakar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ve Kaymakam Hulusi Doğan arasında protokol imzalandı.

Demirtaş Beldesi'nde yapılacak okulun 24 derslikli modern bir lise olacağını belirten Yakar, "Antalya bölgesinde Güney Doğu'dan bile geri kalmış köyler var. Bu gerçekten çok üzücü. Alanya'nın turizm bölgesi olmasına rağmen Demirtaş çok sıkıntılı ve birçok hizmetten yararlanamayan bir belde. Bu nedenle Demirtaş'a yapılabilecek en iyi hizmetin okul olduğunu düşünerek bir lise yaptırmaya karar verdim. Çocuklarımız köylerimizde okumakta zorlanıyor ve sıkıntı çekiyorlar."dedi.

Demirtaş Beldesi'ndeki çocukların eğitimi için bu okulun çok önemli olduğunu belirten Kaymakam Hulusi Doğan ise, " Okul yaptıran en genç işadamı Emin Yakar oldu. İş adamı kardeşimizin yaptığı bu davranış umarım diğer iş adamlarımıza örnek olur. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayacak okulun inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 10:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?