15
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Genç öğretmenler yemin etti

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlamalarında genç öğretmenler yemin etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programı, sabah saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlamalar saat 09.30'dan itibaren Atatürk İş Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen aktivitelerle devam etti. Programa Kaymakam Adem Arslan, Garnizon Komutanı Binbaşı Sadık Çolak, Belediye Başkanı Osman Özer, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çivril, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Emekli olan öğretmenlere teşekkür belgesi ve plaket verilmesinden sonra mesleğe yeni giren öğretmenler, davetlilerin huzurunda yemin ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, “Eğitim-öğretim çalışmalarında asıl unsur öğretmenlerdir. Öğretmenlik mesleği azim, sabır, şefkat, gönüllülük ve hoşgörü gerektiren bir meslektir. Sözlerime öğretmenlik mesleğinden emekliye ayrılan büyüklerimize güle güle, yeni başlayan arkadaşlarımıza da hoş geldiniz diyerek son veriyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Adem Arslan da yaptığı konuşmada, 24 Kasım'ın büyük Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettikleri gün olduğunu ve 1981 yılından bu yana da Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. Türk toplumunda görevlerin en kutsalının öğretmenlik mesleği olduğunu şüphe götürmez bir gerçek olarak gördüklerini ifade eden Arslan, "Milletlerin istiklal ve bağımsızlıklarının kazanılmasında, kültür ve medeniyetlerinin meydana getirilmesinde, birinci derecede rol oynayan öğretmenlerdir. İçinde bulunduğumuz çağ ilim ve teknoloji çağıdır. İlim ve teknolojiyi araştıracak, bulacak ve yükseltecek yol eğitim ve öğretimden geçer. Dinamik olan eğitimin konusu insan, temel taşı ise öğretmendir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve plaketleri verilirken, stajlarını tamamlayan ve adaylıkları kalkan öğretmenler ise yemin ettiler. "Başöğretmen Atatürk ve Eğitim" isimli slayt gösteriminden sonra "Öğretmenler Günü " kutlama programı öğrencilerin şiirler okuması ve "Mehmet Öğretmen" isimli piyes sergilendi. Hep bir ağızdan okunan Öğretmenler Marşı'ndan sonra şehit öğretmen annesi Satu ve basası Ömer Kapusuz'a Kaymakam Arslan tarafından plaket verilmesiyle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 13:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?