27
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Gül'ü protesto bursları yaktı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Cumhurbaşkanı Gül'ü protesto eden öğrencilerden 2'sinin bursu kesildi, 9 öğrenci hakkında disiplin soruşturması açıldı. Rektörlük ise durumu 'bütçe kısıntısı' olarak açıkladı

Ankara  Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 75'inci yıldönümü nedeniyle 30 Ekim 2008'de düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül protesto edilmişti. 'AKP defol, üniversiteler bizimdir' sloganları atarak eylem yapan öğrencilerden 3'ü gözaltına alınmıştı. Savcılığın kovuşturmaya gerek görmediği öğrencilere en ağır darbe üniversiteden geldi. Protestocular arasında yer alan ve 2 yıldır yardımcı öğrenci kadrosunda çalışarak 200 TL burs alan öğrenciler Kenan Uyguner ile Halil Canaydın'ın bu bursları kesildi.

YEMEK BURSLARI DA İPTAL
2 öğrencinin yemek bursları da iptal edildi. Öğrencilerin bursların neden kesildiğine ilişkin başvurusuna Rektörlük, 'Üniversite Burs Yönergesi şartlarına uyulmaması' olarak yanıt verdi. Rektörlük ayrıca, 9 öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlattı. Rektörlük tarafından gönderilen yazıda, Gül'ü protesto eylemine katıldıkları hatırlatılarak haklarında disiplin soruşturması açıldığı belirtildi. Üniversite burs kesintisinin protesto ile ilgili olmadığını belirtti. Üniversiteden yapılan açıklama şöyle: Kısmi zamanlı çalışan öğrencilerimiz her yıl yeniden belirlenmektedir. Doğal olarak bütçe kısıtı da göz önüne alındığında, eskiden olduğu kadar kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma olanağı bulunmamaktadır.

Akşam
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 07:56:38
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 08:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?