19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Hakkari ÖSS'de yine son sırada

Bugün açıklanan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarında Hakkari'nin yine son sırada yer alması hayal kırıklığına sebep oldu. Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Hakkari Şubesi Başkanı Cumali Özkan, OKS'dan sonra ÖSS'de de Hakkari'nin son sırada yer alması sonucu İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerinin derhal değiştirilmesi gerektiği, aksi taktirde imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. 

ÖSYM tarafından bugün açıklanan ÖSS sonuçlarında Hakkari'nin son sırada yer almasıyla ilgili açıklamalarda bulunan ÖVDER Şubesi Başkanı Cumali Özkan, bekledikleri bir sonuçla karşılaştıklarını belirtti. Yıllardan beri Hakkari'nin bu tip sınavlarda sonuncu olmaktan kurtulamadığını ifade eden Özkan, sonunculuğun kendilerini üzmekte ve rencide etmek olduğunu gibi Hakkari'nin itibarına gölge düşürdüğünü belirtti. 

Özkan, açıklamasında, "Biz bu konuda daha önce de sıkıntılarımızı dile getirdik. Ancak ilgililer tarafından hiç dikkate alınmadık. Bu konuda hiçbir çaba görmüyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hiçbir çalışmasına şahit olmadık. Öğrenci Velileri Derneği olarak hep dışlandık. Alınan sonuç karşısında sıkıntılı ve üzüntülüyüz. Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerinin birinci derecede sorumluluğu vardır. Ben sayın Milli Eğitim Bakanı'mıza ve milletvekillerimize bu işi çok fazla hafife almamalarını ciddiye almalarını rica ediyorum. Bizi bezdirdiler. Biz bu konuda veliler olarak harekete geçeceğiz. Ben İnsan Hakları Kurulu'na da gerekli şikayette bulunarak dilekçemi verdim. Buradaki Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerinin derhal değiştirilmesi gerekiyor. Değiştirilmezlerse biz imza kampanyası başlatacağız. Gerekirse çocuklarımızı okula göndermemeyi bile düşünüyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanı'mız Hüseyin Çelik'e rica ediyorum. Mutlaka Hakkari'ye bir heyet göndersinler. Acil tedbirler alsınlar. Bu bizi üzmekte çocuklarımız geleceğimiz heba oluyor" dedi. Sınav Dershanesi Kurucu Üyesi Fikret Erik ise, ildeki özel dershanelerin Hakkari'yi ÖSS'de son sıradan kurtaracak bir payı olmadığını belirterek, "Stajyer öğretmenlerin yöreye gelmesini engelleyerek, kaliteli öğretmenlerin gelmelerini sağlanmalıdır. Hakkari ancak bu şekilde son sıradan kurtulacaktır" diye konuştu. 

Süleyman Deniz, Süleyman Baygu ile Kemal Özer isimli öğrenciler ise, "Burada iş yok. Tek çaremiz ÖSS idi. Onu da kazanamadık. Okumamış olanlar eğitim seviyesi düşük olanlar sınava girdi. Büyüklerin yatırım yapmamaları iş imkanlarının düşük olması. Bizleri bu duruma getirdi. Eğitim seviyesi düşük, eğitime gereken önemin verilmediğini görüyoruz. Batıdakiler gibi iyi imkanlara sahip değiliz. Zor şartlar altında sınava hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 19:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?