24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Hiç birini kabul etmedi

LYS BİRİNCİSİ SERVETİ GERİ TEPTİ

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) fen-matematikte Türkiye birincisi olan İzmir Fen Lisesi mezunu Arman Özdemir, üniversite tercih sürecinde özel üniversitelerden kendisine ev, araba ve doktor babasının maaşı kadar burs gibi fırsatlar sunulduğunu ancak bu teklifleri geri çevirdiğini söyledi.

Amacının Boğaziçi Üniversitesi'ni en iyi derece ile bitirmek olduğunu söyleyen Özdemir, "Her şeyin hak edilerek elde edilmesinden yanayım" dedi.

İzmir Seferihisar'da tatil yapan LYS fen-matematik puan şampiyonu Arman Özdemir, özel bir üniversitenin kendisine yaptığı ev, otomobil, doktor babasının maaşı kadar aylık burs teklifini geri çevirdiği yönündeki iddialara cevap verdi. Hedefine ulaştığı için mutlu olduğunu söyleyen Arman Özdemir, "Senenin başından beri amacım Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden olan Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanmaktı. Hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Ancak bu süreçte özellikle özel üniversitelerden güzel teklifler geldi. Bunları değerlendirdik" diye konuştu.

LYS'de Türkiye birinciliğini elde eden Arman Özdemir, eğitim hayatındaki rotasını Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi'ne doğru çizdiğini belirterek, "Gelen teklifleri değerlendirdim ancak tercihimi Boğaziçi Üniversitesi'nden yana kullandım. Çünkü benim için marka da önemli. Amacım kısa yoldan birtakım şeyleri elde etmek değil. Önemli olan hak ederek kazanmak. Sunulan teklifleri kendi emeğimin ürünü olarak hak etmek benim için daha değerli" diye konuştu.

Buca Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde görev yapan jinekoloji uzmanı Dr. Özden Özdemir ile Atatürk Eğitim Hastanesi'nde Ortopedi Kliniği'nde çalışan Dr. Mehmet Özdemir ise çocuklarının kararına saygı duyduklarını ve oğullarının doğru bir karar verdiğini söyledi.

LYS BİRİNCİSİ SERVETİ GERİ TEPTİ
LYS BİRİNCİSİ SERVETİ GERİ TEPTİ
LYS BİRİNCİSİ SERVETİ GERİ TEPTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 15:46:04
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 19:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?