22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

İ.Ü.'lü öğrencinin uluslararası başarısı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi öğrencisi Sadık Alaca, dünyaca ünlü Uluslararası Toscana Video Film Festivali Kısa Film Yarışması’nda ilk 16 finalist arasına girdi. 

20 – 27 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Toskana kentinde gerçekleştirilen festivale ‘Sadaka’ adlı kısa filmiyle katılan Sadık Alaca, 3 bin filmin katıldığı ‘Kurmaca’ dalında ilk 16 içine girerek finalist oldu.

Üniversitemi ve Türkiye’yi temsil etmek istiyorum’

İÜ İletişim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi olan Alaca, ‘Sadaka’ adlı filminde din propagandası ile başka insanların hayatlarını kendi çıkarlarına kullananları ele alıyor. 8 dakikalık filmin senaristi ve yönetmeni olan genç yönetmen, “Uluslararası çapta üniversitemi ve Türkiye’yi temsil etmek istiyorum” dedi..

‘Hedefim ismimin marka olması’

“Bir gün ismimi marka yapmak istiyorum” diyen Sadık Alaca, amacının uluslararası filmler yapmak olduğunu söyledi. İÜ İletişim Fakültesi öğrencisi Alaca, kısa filminde işlendiği konuyu da şöyle açıkladı:
“Halkı kandırmak için dini ve siyaseti birbirine karıştırıyorlar. İnsanların inançlarını kullanıyorlar. Buna karşıyım, filmde de bunu yansıtıyorum”
İÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden Ünsal Babayiğit’in yapımcılığını üstlendiği filmin, görüntü yönetmenliğini İÜ İletişim Fakültesi Araç. Gör. Ümit Sarı yaptı. Filmde başrolü Dinar Kahveci oynarken, yardımcı rollerde de Kaya Erdaş, Nevzat Süs ve Mesut Aytekin rol aldı.
Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Uluslararası Toscana Video Film Festivali’nin jürisinde dünyaca ünlü yönetmen ve senarist Ugo Chiti, Federico Fellini’nin asistanlığını yapmış Eugenio Cappuccio ve sinema eleştirmeni sanatçı Fabio Canessa yer aldı.

Ahmet Erbaş /İÜHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 12:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?