20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

İ.Ü.'ye Erdoğan'a yakın isim!

YÖK Genel Kurulu, İstanbul Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak 3 rektör adayının ismini belirledi. Seçimlerde 467 oyla ikinci sırada olan Prof. Dr. Yunus Söylet’in ismi, Cumhurbaşkanı Gül’e birinci sırada gitti.

Bugün toplanan YÖK Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı’na sunulacak İstanbul Üniversitesi’nin rektör adaylarını belirledi. Üniversitedeki seçimde 467 oy alarak ikinci sırada olan Prof. Dr. Yunus Söylet, Genel Kurul toplantısındaki oylamada ilk turda 11 oy alarak birinci sırada yer aldı. Üniversitedeki seçimde 483 oyla en yüksek oyu alan Prof. Dr. Ali Akyüz ise dördüncü tur oylamada 11 oy alarak ancak ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise üniversitedeki seçimde de 365 oyla üçüncü olan Prof. Dr. Melih Boydak genel kurulda üçüncü tur oylamada 12 oy aldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN DOKTORU

YÖK üyeliğinden istifa ederek aday olan Prof. Söylet, İsmailağa-İskenderpaşa dergâhlarına bağlı bir vakfa ait olan Hayrunnisa Hastanesi’nde çocuk ürologu olarak çalışıyor. Söylet, aynı zamanda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın aile doktoru olarak bilinirken, başkanlığını yaptığı Sıcak Yuva Vakfı’nın mütevelli heyeti başkanı ise Recep Tayip Erdoğan.

“Türbana Özgürlük” bildirisinin örgütleyicilerinden biri olarak gösterilen ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen Prof. Dr. Söylet, İstanbul Tabip Odası Başkanlığı seçimlerinde AKP’ye yakın doktorların oluşturduğu “Hekim Hakları Platformu” listesinin başında yer almıştı. Abdullah Gül tarafından YÖK Kurulu’na atanan Prof. Dr. Söylet, rektör adayı olmasıyla beraber bu görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Söylet, “Sağlıkta Toplam Kalite Yönetimi” denilen sistemi savunması ile de biliniyor.

İLK ÜÇ CUMHUR.AŞKANI'NA GÖNDERİLDİ

YÖK Genel Kurulu, üniversitedeki seçimde ilk üçte yer alan adayların sadece sırasını değiştirerek Cumhurbaşkanı Gül’e gönderdi. Üniversitedeki seçimlerde, Prof. Dr. Ali Akyüz 483 oy, Prof. Dr. Yunus Söylet 467 oy, Prof. Dr. Melih Boydak 365 oy, Prof. Dr. Faruk Erzengin 250 oy, Prof. Dr. Erhun Eyüpoğlu 181 oy ve Prof. Dr. Kenan Ulualp 46 oy almıştı.

ÖĞRENCİLER PROTESTO ETMİŞTİ

İstanbul Üniversitesi rektörlük seçimlerinde aday olan, Abdullah Gül'ün YÖK'e atadığı ilk üyelerden ve Türbana özgürlük imzacılarından Yunus Söylet, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni ziyareti sırasında öğrencilerin "sessiz" protestosuyla karşılanmıştı. Öğrenciler, ellerinde "Yaftalıyoruz gerici, liboş, Amerikancı, Tüccar", "Hamdolsun AKP'nin Adayıyım!", "Beni AKP yarattı!", "Üniversitemizde AKP'ci Rektör İstemiyoruz!" ve "İÜ'nün Kapısı Karanlığa Kapalı" dövizlerini taşıdı.

Söylet önce tedirgin sonra kızgın
Sakin görünmeye çalışan Söylet'in bahçede öğrencilerin arasından "yaftalanarak" geçişi gülüşmelere neden oldu. "Harçları 10 bin dolar yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "daha fazla daha fazla" diyerek karşılık veren, "Üniversite'nin sosyal tesisleri hakkında Unakıtan ile görüştünüz mü?" sorusuna henüz görüşmedik diye cevap veren Söylet'in sinirlerinin bozulduğu gözlendi. Arabasına binerken öğrencilere "Kesin görüşeceğiz" diye seslendi.

vatan-anka
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 21:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?