29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

İ.Ü'de 5 yıldızlı ortopedi kliniği

İstanbul Üniversitesi’ne 5 yıldız konforunda ortopedi kliniği...


İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, yapılan tadilatın ardından yenilenerek törenle hizmete açıldı. İÜ Rektörü Mesut Parlak, üniversite olarak uluslararası boyutta eğitim kadrosuna sahip olduklarını ancak, ülkenin ekonomik sıkıntıları nedeniyle bu kadronun yeterince desteklenmediğini söyledi.


Baştan aşağı onarımdan geçirilerek yenilenen İÜ İstanbul Tıp Fakültesi bünyesindeki Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın açılışına Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçer ve İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aziz Alturhan’ın yanı sıra, çok sayıda hastane çalışanı ve hayırsever katıldı.


Kliniğin açılışını yapan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, İstanbul Üniversitesi’nin uluslar arası standartlarda hizmet veren akademik ve tıbbi personele sahip olmasına rağmen bu kadronun ekonomik olarak desteklenmediğini vurguladı. Tıp fakültelerinin Olimpiyat Stadı yanındaki araziye taşınmasının üniversite için önemli bir fırsat olacağını savunan Parlak, ancak öğretim üyeleri ve sağlık personelinin bu konuya olumlu bakmamasının ukte olarak kaldığını söyledi.


İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçer, başlangıçta 2 profesör ve bir uzmanla hizmete giren kliniğin günümüzde 16 profesör, 1 doçent doktor, 24 araştırma görevlisi, 1 fizik tedavi profesörü, 1 fizik tedavi uzmanı ve çok sayıda hemşire ve diğer sağlık personeliyle ciddi bir kadroya sahip olduğunu dile getirdi.
“ Ortopedi alanında adeta ülkemizin son durağıyız ” diyen Dekan Keçer, bu kurumlar için koyulacak her tuğlanın ve katılacak her harcın, bir acıyı, ağrıyı ve gözyaşını dindireceğini kaydetti.


Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aziz Alturfan da Türkiye’de ortopedinin her alanında ilkleri gerçekleştiren, yeni ve güncel her şeyi tüm dünya ile aynı anda halkın hizmetine sunan bir kliniğe sahip olduklarını söyledi.


Türkiye’nin ilk ve en köklü ortopedi kurumunun İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği olduğuna dikkat çeken Alturfan, “Kliniğin tüm mensupları üzerlerindeki bu büyük sorumluluğun bilinciyle halkımıza ve tıp bilimine var gücüyle hizmet etmektedir ” şeklinde konuştu.


Yılda yaklaşık 35 bin hastaya hizmet verecek klinikte 4 bine yakın ameliyat gerçekleştirilecek. Teknolojinin son imkanlarından yararlanarak hazırlanan ve 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak şekilde dizayn edilen klinikte 80 yatak bulunuyor. Ayrıca 6 ameliyathane, 8 yataklı acil bölümü, 7 yataklı bir yoğun bakım, 10 yataklı günübirlik cerrahi servisi ve yine hastalar için 2 suit oda da klinikte yer alıyor.
Harcamaları çoğunlukla üniversite bütçesinden karşılanan kliniğe bazı hayırseverler de katkıda bulundu.

Nesrullah Sonay /İÜHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 16:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?