18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

İlginç bir kitap okutma kampanyası

Türkiye'de ilk kez veli öğretmen öğrenci okumaya bu kapsamlı bir projede buluşarak mesaj veriyor.

İstanbul Başakşehir Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu öğretmenleri her yıl kutlanan İlköğretim Haftasının lafta kaldığından ve öğrencilerin okuma alışkanlığının her geçen gün zayıflamasından yola çıkarak ilginç bir okuma kampanyası başlattılar.

Sınıf öğretmenliği yapan Nedim Taktak, öğrencilerini kitap okumaya teşvik etmek amacıyla altın ödüllü kitap okuma yarışması açtı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere cumhuriyet altını ve çeşitli ödüller verilecek. Başakşehir Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulunda öğretmenlik yapan eğitimci-yazar Nedim Taktak, kendi sınıfındaki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ilginç bir yarışma açtı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığının okullara tavsiye ettiği kitaplardan 26’sını okuyup inceleme sorularını en iyi cevaplayan öğrenciler altın ve çeşitli hediyeler kazanırken, velilere de yıl sonunda 30 kitap okumalarına karşın katılım şilti verilecek.

Yarışmanın ilginç bir yanı velilerin jüri olması. Yarışma hakkında jüriye bilgi veren okul öğretmeni Nedim Taktak, “Öğretmeni, öğrencileri ve velileriyle bir ‘Altın Kitap Okuma Şenliği’ projesi hazırladık. Özellikle İlköğretim Haftası’na dikkat çekmek istedik. 10.10.2005–11.11.2005 tarihleri arasında en çok kitap okuyan öğrencilerimiz altın alacaklar. Ödüller 14-18 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda kurumumuzun üst düzey yöneticilerince verilecektir.17 Kasım 2005 perşembe günü saat 11.00 de Ahmet kabaklı i.ö.okulu çok amaçlı spor salonunda yapılacaktır. Sayın Bakanımızı ve İl M.E. Müdürümüzü ve ilçe M.E. Müdürümüzü davet edeceğiz. Öğrencileri teşvik için veliler de kitap okuyacaklar” dedi. Kitabı okuyan öğrenciler her kitap için bir inceleme raporu dolduracak. Bu raporlarda, öykünün kahramanları, olayın geçtiği yer ve zaman, en beğendiği karakterler, en etkilendiği bölümler belirtilecek ve kitabın kısa bir özeti yer alacak.

Çetin Kurttan / KENT HABER
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 12:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?