16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İlköğretimde 1,2 ve 3'te not kalkıyor

İlköğretim'de 1, 2 ve 3. sınıflarda not kalkıyor... 

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özden "İlköğretim 1., 2. ve 3. sınıflarda notu kaldırıyoruz" dedi.

Özden, ilköğretimin ilk yıllarında, çocukların not kaygısından uzak olmalarını kendisini, hayatı ve alanları tanımasını istediklerini ve bu şekilde okula gitmeleri gerektiğini vurguladı.

İlköğretimin ilk üç sınıfında notları kaldıracaklarını açıklayan, derslerin yerine "dersin kazanımının" değerlendirileceğini belirten Özden, değerlendirmede Türkçe dersinin karşısında 1,2,3,4,5 gibi notlar yerine Türkçe'de "okumayı öğrenme", "kendini ifade edebilme", "yazma", "dinleme", "konuşma" ve "dil bilgisi" kazanımlarının göz önünde tutulacağını kaydetti.

Kazanımların not yerine "ifadelerle" değerlendirileceğini ifade eden Özden, "Matematik dersinde, 'sayıları, şekilleri tanıyabilme', 'sayıları büyüklük ve küçüklüğüne göre sıralayabilme' gibi kazanımlar olacak. İfadelerin 'orta', 'iyi', 'pekiyi' gibi derecelendirmeler yerine, çocuğun kendisini tanımasını ve gelişimine işaret edecek şekilde olmasını istiyoruz. Öğrenci "ben buymuşum, bu alanlar iyi olduğum alanlar, bunlar biraz daha geliştirebileceğim alanlar diyebilsin" değerlendirmesinde bulundu.

aa
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 10:10:18
Güncelleme :10 Mart 2007 Cumartesi 10:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?