19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

İş Bankası'ndan yeni hedef!

2010'da açtığı satranç sınıfı sayısını 2800'e çıkaracak İş Bankası yeni bir şampiyon nesil yaratmayı hedefliyor.

Türkiye'de yakın tarihe kadar çok hızlı bir gelişme gösteremeyen ancak müfredata girmesi ve ardından sosyal sorumluluk projelerine konu olması nedeniyle satranç artık ilgi odağı oldu. Türkiye'nin her yerinde ortak bir dili olan bu oyun oynanıyor. Strateji geliştirme kabiliyetini arttırmak için Mısırlılar'dan bu yana oynanan oyunda amaç belli.

Rakibi mat etmek. Ancak iş sosyal sorumluluk kısmına gelince biraz değişiyor. Sosyalleşme için bir araç haline geliyor ve aynı zamanda hobi ve spor olarak oynandığı için yaşamın bir parçası oluyor. Bu konuda destek olan şirketlerden biri de İş Bankası. Banka bu sporun Türkiye'de gelişmesi için oldukça büyük adımlar atmış durumda.

76 MADALYA
Projenin başladığı 2005 yılı öncesine kadar belirgin bir başarı elde edemeyen Türkiye'de son dönemde uluslararası alanda gerçekleştirilen turnuvalarda 7 Dünya, 5 Avrupa şampiyonu; toplamda 76 madalya kazanılmış durumda.

İş Bankası, bu projesiyle Avrupa SABRE Ödülleri'nde de 'Avrupa'nın en iyisi' seçildi. Türkiye Satranç Federasyonu ile gerçekleştiren bu projenin ana hedeflerinden biri de zaten yeni bir şampiyon kuşak yetiştirmek. Banka, ilköğretim okullarında satranç sınıfları açıyor ve bayağı da ileri gidilmiş durumda. Tam 2 bin satranç sınıfı açıldı. Yeni hedef 2010'da Satranç Sınıfları'nın sayısını 2 bin 800'e çıkarmak.

Satranç öğrenenlerin sayısı 17 kat arttı

1997'inci sınıfı Ağrı-İsmet Ömeroğlu İlk Öğretim Okulu'nda, 1998'inci sınıfı Şanlıurfa-Salıcak İlk Öğretim Okulu'nda, 1999'uncu sınıfı ise Nevşehir-Ali Baran Numanoğlu İlk Öğretim Okulu'nda açan İş Bankası'nın da bu katkıları ile şu anda Türkiye'de 2005'ten bu yana satrançla ilgilenen öğrenci sayısı 17 kat arttı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre satranç öğrenen öğrenci sayısı 3.5 milyonu geçmiş durumda.

Sabah
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 21:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?