20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

İSO'dan dev kompleks

İSTANBUL Sanayi Odası Vakfı (İSOV) tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Beşiktaş Etiler’deki Mesleki Eğitim Kompleksi törenle açıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik sanayicilerin bu eserle ara ve teknik eleman ihtiyacının had safhada olduğu bir dönemde, çok önemli bir katkı sağladığını belirterek, "Bu kompleks, el ele verdiğimizde, yüreğimizi birleştirdiğimiz zaman neyi yapabileceğimizin en güzel örneklerinden biridir" dedi. Mesleki ve teknik eğitim alanında okullaşma oranının yüzde 28’den yüzde 43’e yükseldiğini kaydeden Çelik, 2003’te 257 olan meslek okulu sayısına 229 adet daha ilave edildiğini söyledi.

Bir hayal gerçek oldu


İSO Başkanı Tanıl Küçük de bir hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını, Başbakan Erdoğan’ın 2003 Ekim’inde koyduğu sembolik tuğlayı 5 yılda örnek bir mesleki eğitim kompleksine dönüştürmeyi başardıklarını kaydetti. İSOV Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsamettin Kavi de İSO’nun kurulduğu 1952’den bu yana en büyük hayalinin gerçekleştiğini kaydetti.

Sanayicilerin eseri


13 bin 200 metrekare alana inşa edilen İSOV Mesleki Eğitim Kompleksi, İSOV Dinçkök Anadolu Teknik Lisesi, İSOV Vehbi Koç Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, İSOV Sakıp Sabancı Konferans Salonu ve İSOV Sabri Ülker Spor Salonu’ndan oluşuyor. Kompleksdeki Anadolu Teknik Lisesi bölümünde 16 derslik, 5 endüstriyel otomasyon teknolojileri atölyesi, 5 elektrik elektronik teknolojileri atölyesi, 1 fizik, 1 kimya, 1 biyoloji, 2 bilişim laboratuvarı ve 1 müzik odası, 3 hobi salonu ve kütüphane bulunuyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 20:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?