31
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

İsrail heyetine Parlak’tan soğuk duş

İsrailli heyetin, Rektör Parlak’ı ziyaretleri başlamadan sona erdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Parlak, İsrail Büyükelçisi ile İstanbul Başkonsolosu’nun kendisinden randevu aldıklarını ve dün saat 15.30’da geldiklerini belirtti.

‘Korumalar çıksın’
Parlak, konuklarının gelmesinin ardından ortaya çıkan gerginliği şöyle anlattı: “Geldiler, kalktım, kapıya doğru yaklaştım. Ben oturdum. Hatta Sayın Büyükelçi oturunca, ‘ışıktan rahatsız olmayın’ dedim, bu tarafa aldık. Makamda iki tane böyle uzun boylu filan beyleri görünce, dedim ki, ‘Kim bu arkadaşlar?’ Dediler ki, ‘Koruma.’ Ben de, ‘Dışarı çıksınlar’ dedim. O anda iki korumadan bir tanesi yandaki odaya doğru yürümeye başlayınca, ayağa kalktım. Dedim ki, ‘randevu talebi sizden geldi. Bu koşullarda konuşma burada bitmiştir. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Ayağa kalktım yürüdüm, onlar da kalktılar. Makam odasından dışarıya çıktım. Merdivenin başına kadar ‘iyi günler dedim’ uğurladım, gönderdim.”
“Madem bu kadar ürkeklik vardı, niçin ziyarete geliyorsunuz?” diyen Parlak, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Yani, kusura bakmayın burası müstemleke değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Ve İstanbul Üniversitesi.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 02:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?