22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

İşte Gül'ün ilk atamaları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk rektör atamasında Sezer'i eleştirdikleri yöntemine başvurdu ve en çok oyu alan adayı rektör olarak atamadı.

Cumhurbaşkanı Gül, rektör atamalarında düşük oy alan öğretim üyelerini atadığı için hükümetin eleştiri oklarına hedef olan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile benzer bir uygulamaya imza attı.

İlk rektör atamasını yapan Gül, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne, aday belirleme seçiminde ikinci sırada gelen Fazıl Tekin'i rektör olarak atadı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde, 5 Temmuz 2007 tarihinde yapılan rektörlük seçimlerinde, Prof.Dr.Gaye Usluer 116, Prof.Dr.Fazıl Tekin 80, Prof.Dr.Hasan Gönen 70, Prof.Dr.Erol Göktürk 68, Prof.Dr.Rüstem Kaya 63, Prof.Dr Cem Keçik 49, Prof.Dr.Ruhi Uyar 9 ve Prof.Dr.Tahir Karasuise bir oy aldı. Aday olmayan Prof.Dr.Cem Öğretir'e ise bir oy çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün boş bulunan YÖK üyeliğine Prof. Dr. Yunus Söylet'in Bakanlar Kurulu'nca yapılan seçimini onayladığı belirtildi.

VATAN
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 12:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?