24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

İTO'dan şehitler adına 13 okul

Demokratik açılıma iş dünyasından ilk destek İstanbul Ticaret Odası’ndan (İTO) geldi. Mart ayında 150 işadamından oluşan bir heyetle Şırnak’a çıkarma yapacak olan İTO, ayrıca 13 ilde şehitler adına okul yapacak

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, nevruzdan sonra yapacakları ziyaret çerçevesinde Şırnak’ın ardından Mardin ve Tunceli’ye gideceklerini söyledi.

Demokratik açılıma toplumun tüm kesimleri tarafından sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Yalçıntaş, “Metodları konuşulur ama buna hepimiz sahip çıkmalıyız. Şırnak ziyaretimiz de bunu bir parçası” dedi.

Öte yandan İTO’nun şehitler adına 13 ilde okul yaptıracağını da belirten Yalçıntaş şunları anlattı:

“Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, yaptığımız ziyarette bize eğitimle ilgili yaptıklarımızı sordu. Okul projemizi anlattık. Gül, bu okulları yaptırırken ‘Mutlaka şehitlerimizin adını yaşatın’ dedi. Bunun üzerine 1. Ordu Komutanı İsmail Koçman’ı ziyaret ettik. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile iletişime geçtik. Bakanlık bize okul ihtiyacı olan bölgeleri söyledi. Genelkurmay da o bölgelerdeki şehitlerin ismini belirledi. Projeye başladık.”

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde şehit asker ve polis çocuklarına ücretsiz eğitim vermeye başladıklarını anlatan Yalçıntaş, “Şırnak’a yapacağımız ziyarette bu ildeki okulun protokolünü de imzalayacağız” dedi.

Eylem Türk - Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?