19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Kampüslerde şenlik başladı

Kampüste şenlik var

Yazın yaklaştığını takvime bakmak yerine havadaki çiçek kokularından, dolup taşan parklardan ve kampüs festivallerinin art arda sıralanmasından anlayabiliriz. Üniversiteler her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin istekleri doğrultusunda belirlenen sanatçıların katıldığı, ayrıca tiyatro ve dans gösterilerinin ve çeşitli oyunların yer aldığı şenlik sezonunu açtı.,


Beşiktaş’tan gitar sesleri yükselecek
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 10 yıldır düzenlediği müzik festivali Yıldız Teknik Üniversitesi Gitar Günleri bu yıl 4-8 Mayıs tarihlerinde üniversitenin Beşiktaş kampüsünün oditoryumunda gerçekleştirilecek. Girişi ücretsiz olan ve Lorenzo Micheli ile David Martinez gibi gitar ustalarının konserlerinin yer alacağı festivalde bir de gitar beste yarışması düzenlenecek.

 


Karı-koca ünlü rap’çiler sahnede
Okan Üniversitesi’nin beş yıldır düzenlediği iki günlük bahar şenliği Okanfest bu sene 6 Mayıs’ta Sagopa Kajmer ve eşi Kolera’yı,
7 Mayıs’taysa Kenan Doğulu’yu konuk edecek. Sanatçıların öncesi ve sonrasında DJ’lerin de performans sergileyecekleri festivalde katılımcılar şişme oyunlar oynayarak ve turnuvalara katılarak vakit geçirebilecekler.


10’a yakın profesyonel şarkıcı
Bilgi Üniversitesi’nin 13 yıldır düzenlediği Bilgi Mayfest bu yıl 21-23 Mayıs arasında Santralistanbul’da gerçekleştirilecek. Geçen sene Tarkan’ı konuk ederek isminden söz ettiren festival bu sene de 10’a yakın profesyonel sanatçıyı ağırlamaya hazırlanıyor. Öne çıkan isimler ise
23 Mayıs’ta sırasıyla sahneye çıkacak olan Yüksek Sadakat, Nil Karaibrahimgil ve Kenan Doğulu.


Nev 5 ilde şarkılarını söyleyecek
Eti’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen Eti Fest’in bu yıl ikincisi düzenleniyor. 4-22 Mayıs tarihleri arasında 10 farklı ilde çeşitli üniversitelerde gerçekleştirilecek festival 4 Mayıs’ta Trakya Üniversitesi’nde başlayacak ve sırasıyla Sakarya, Anadolu, Bilkent, Ege, Uludağ, Marmara, Karadeniz Teknik, Selçuk ve İzzet Baysal üniversitelerini gezecek.
Eti Fest ‘09 kapsamında Nev de beş ilde konser verecek. Bunun dışında katılımcılar langırt, bilek güreşi, bowling, karaoke, Nintendo Wii gibi aktivitelere katılıp hediye kazanma şansını da elde edecekler.


Beykent’liler vadide buluşuyor
Bu sene dokuzuncusu gerçekleştirilecek Beykent Üniversitesi Pusula Şenlikleri
22 Mayıs’ta Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Korusu’ndaki festival vadisinde yapılacak. Kenan Doğulu, Dolapdere Big Gang ve DJ Hüseyin Karadayı’nın performans göstereceği festivalde katılımcılar, şişme oyunlar ve turnuvalar gibi etkinliklere de katılabilecekler.


Koç Üniversitesi dansa davet ediyor
Üniversitenin dans kulübü tarafından bu yıl 4-6 Mayıs tarihlerinde sekizincisi düzenlenecek Koç Dans Festivali’nin bu seneki teması aşk. Festival boyunca Koç dans kulübü öğrencilerinin yanı sıra farklı üniversitelerden dans toplulukları da sahneye çıkacak. Ayrıca Gülseren Yıldırım Gomez ve Luis Ernesto Gomez’den oluşan Kumbya Turca, Erkan Gündüz, Orçun Sakarya, Aytunç Bentürk ve Sinan Dönmez gibi profesyonel isimler de izlenebilecek.
Sloganı “Aşkların sokağında buluşmak üzere” olan festivale katılanlar hip-hop ve Latin dans atölyelerine katılıp canlı müzik performanslarını dinleyebilecekler. Giriş ücreti alınmayacak festival Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.


Hayko Cepkin ve Duman var

Bu sene 11-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Geleneksel Marmara Üniversitesi Bahar Şenlikleri’nde Nev, Hayko Cepkin ve Duman sahneye çıkacak. Göztepe kampüsünde gerçekleştirilecek ve her gün sabah 09.00’dan gece yarısına kadar sürecek etkinliğin biletleri ise 9 TL.


Ortaköy’de “Disko Disko Partizani”
Galatasaray Üniversitesi Festivali’nin dokuzuncusu bu sene 15-18 Mayıs tarihlerinde Ortaköy kampüsünde gerçekleştirilecek.
16 Mayıs Baba Zula ve ülkemizde “Disko Partizani” şarkısıyla tanınan Shantel, 18 Mayıs’ta ise Bora Uzer üniversitelilerle bir araya gelecek. Sahneye çıkacak diğer isimlerin bu hafta içinde kesinleşmesi bekleniyor.


Kampüslerdeki tiyatro sahneleri de hareketlendi


Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün bu yıl ilk kez düzenlediği Yeditepe Tiyatro Festivali 12 Mayıs’a kadar Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos kampüsünde gerçekleştiriliyor. Sabancı ve Koç üniversitelerinin tiyatro kulüplerinin misafir olacakları festivalde Emre Kınay, Yetkin Dikinciler ve Sinan Bengier gibi profesyonel tiyatrocularla söyleşiler de yapılacak. Yeditepe tiyatro kulübüyse ilk festivallerinde “Oyun Nasıl Oynanmalı?”, “Sıradan Bir Gün”, “Diğer
5 Komedi” ve “Kadınlık Bizde Kalsın” oyunlarını sahneleyecekler.

 

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 14:45:42
Güncelleme :2 Mayıs 2009 Cumartesi 14:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?