25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Karanlığa kızmayıp mum yaktı

İstanbul Ticaret Odası, (İTO) Milli Eğitim Bakanlığı’na 14 okul ve 1 üniversite inşa ederek yaptığı katkının devamı olarak, okulu bulunmayan köylere okul yaptırılması yönünde aldığı kararla 13 ilde şehitlerin adını yaşatacak.

Bu okullardan ilkinin protokolünü geçen ay Samsun’da yapan İTO, Irak’ın kuzeyinde başlatılan kara harekatında 2008’de şehit olan er Erkan Aslan’ın adını taşıyacak okulun protokolünü de dün Diyarbakır’da imzaladı. Üçüncü okulun protokolü ise önümüzdeki hafta Kütahya’da imzalanacak. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, şehitlerin adını yaşatmak amacında olduklarını belirterek, “Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte de bu adım simgesel bir anlam taşıyor. Bu sürece destek veriyoruz” dedi.

Karanlığa mum yaktı
Şehit er Erkan Aslan’ın babası Hakkı Aslan da bu anlamlı törene katıldı. 60 kişilik heyetle Diyarbakır’ı ziyaret eden İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, şöyle konuştu: “Okul özgürlük demek. Daha çok gelişme, kalkınma, insan hakkı demek. Okul, daha az karanlık demek. Biz karanlığa kızmak yerine bir mum yakıyoruz. Benzeri mumları başka sivil toplum örgütleri de yakacaktır. Şehit Er Erkan Aslan İlköğretim Okulu Diyarbakır’ın şehidimizin köyü olan Eğil Balaban’da ismini yaşatacak. Okulların nerelerde inşa edileceği Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İTO’nun ortak çalışmasıyla belirlendi. Şehitler adına yaptıracağımız okullar Isparta, Samsun, Rize, Gümüşhane, Malatya, Şırnak, Kütahya, Mersin, Diyarbakır, Trabzon, Sivas, Konya ve İstanbul’da (Çatalca) inşa edilecek.”

Diyarbakır’da eğitim oranı Türkiye ortalaması gibi

DİYARBAKIR Valisi H. Avni Mutlu ise şöyle konuştu: “Gerek ilköğretimde gerekse lisede katetmiş olduğumuz mesafe gelecekle ilgili ümitlerimizi artırıyor. Ne kadar sorunumuz varsa temelinde cehalet vardır. Cehaleti çözmeden sorunlar bitmez. Diyarbakırla ilgili imaj noktasında olumsuz bilgiler var. Aslında Diyarbakır’da eğitim istatistikleri ülke geneli seviyesinde bulunuyor.”

Meltem Kara - Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 20:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?