28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Karneye ilişik başbakana teşekkür mektubu

Yarıyıl tatiline girecek bazı meslek liselerinde bugün karneye iliştirilmiş olarak, imam hatip dahil meslek liselerine çifte diploma olanağı sağladığı için Başbakan Erdoğan’a teşekkür mektubu örneği dağıtılacak. Organizasyon, okul aile birliklerinin işbirliğiyle yapılıyor.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın, meslek yanında düz lise diploması da alarak üniversiteye girişte uygulanan farklı katsayı engelini aşma olanağı tanıdığı meslek liseliler arasında, YÖK’ün iptal davası açtığı Açıköğretim Lisesi Yönetmelik değişikliği için teşekkür kampanyası başlatılıyor.

Kampanya çerçevesinde, 1 milyondan fazla meslek liseli, Başbakan’a, "Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği’nin verdiği haklar sayesinde düz lise diploması da alarak üniversiteye girişte engel olan katsayı uygulamasını aşmasını sağlayan çalışmaya katkısı" için teşekkür mektubu yazacak. Başta Başbakan olmak üzere Milli Eğitim Bakanı ile lisenin bağlı bulunduğu ilgili genel müdürlüğe gönderilecek "teşekkür mektubu"nun bir örneği, öğrencilere teşekkür edilecek kurumların adres ve bilgileriyle, bugün bazı okullarda karnelerin yanında dağıtılacak.

DESTEK SEFERBERLİĞİ

Öğrencilere, karneyle birlikte bir de ’bilgilendirme mektubu’ örneği verilecek. Meslek lisesi öğrencilerinin mevcut durumu ve Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği’nin tanıdığı ’eşit yarışma şansı’ndan söz edilerek, hakkın iptal edilmemesi için ’ilgi ve destek’ istenilen bu mektup için verilen adres listesinin başında, yönetmeliğin iptali için dava açan YÖK geliyor. Öğrencilerden bilgilendirme mektubunu, ayrıca YÖK’ün iptal istemini görüşen Danıştay ile Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve Milli Eğitim Komisyonu’na, CHP, Eğitim-Sen’e hem posta hem de e-posta aracılığıyla göndermeleri istenecek.

MİMARI MEB

Okul aile birliklerinin işbirliğiyle yürütülecek ve startı karne dağıtımıyla verilecek, ’mektup yazma, e-posta gönderme, veliler ve öğrenciler arasında imza toplama, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti ziyaretleri, yerel-ulusal basın bilgilendirilmesi’ni içeren kampanyanın mimarı, Milli Eğitim Bakanlığı. Buna göre, dün yarıyıl öncesi yapılan öğretmenler toplantısında, öğretmenlerin önüne Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı olarak bir ’çalışma planı’ konuldu. ’Teşekkür’ ve ’bilgilendirme’ başlıklı iki ayrı mektup örneğine yer verilen plan çerçevesinde, mektupların bugün karnelerle birlikte, velilere iletilmek üzere öğrencilere verilmesi istendi.

ÇALIŞMA PLANI

Başbakanlık başta gelmek üzere bazı kurum ve kuruluş isimleri, adres, telefon ile faks numarası ve e-posta adreslerine de yer verilen çalışma planı, 7 ana başlıktan oluşuyor. Birinci başlıkta, ’okul aile birliği önderliğinde’ ibaresiyle öğrencilerin gönderecekleri ’teşekkür mektubu’ ile ’bilgilendirme mektubu’ mektubu örnekleri ile kurumların adı-adres-telefon numaraları ve e-posta adresleri bulunuyor.

ÇALIŞMA ZİNCİRLERİ

Kampanya için, il çapında merkez endüstri meslek lisesi öncülüğünde çalışma zincirleri oluşturulması istenen çalışma planında yürütülecek çalışmalar, diğer altı başlıkta şöyle sıralanıyor:

E-posta aracılığıyla ayrıca mesajlar gönderilecek (Aynı içerikli)

Okul Aile Birliği’ne: Veliler arası imza kampanyası(Aynı içerikli)

Okul Aile Birliği’ne: Öğrenciler arası imza kampanyası (Aynı içerikli)

İlimizdeki sivil toplum kuruluşlarının merkezleri ziyaret edilecek. Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Esnaf Sanatkarları, CHP, AKP, ANAP, MÜSİAD. Bu ziyaretler Bayram’dan sonra gerçekleşecek ancak ziyaret randevuları bayramdan önce 6 Ocak 2006 tarihinde alınacak.

Yerel ve ulusal basın bilgilendirilecek. Eğitim yazarı ziyaret edilecek

İşte ’Teşekkür mektubu’ örneği

Sayın....

Ben,...... Teknik Lise..... bölümü öğrencisiyim. En büyük hayalim..... mühendisi olabilmekti. Ancak ÖSS puan hesaplamasında puanlarımız.... ile çarpıldığı için durumumu ümitsiz görüyordum. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayınlanan MEB Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği’nin bana verdiği haklar sayesinde; Açık Liseye başvurup planlı bir çalışma ile lise diploması alacağım. Böylece hedefim olan......mühündisliğine gidebilmek için diğer tüm adaylarla eşit bir şekilde yarışabilme şansını yakalayacağım. Bu çalışmaya katkınızdan dolayı size teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Teknik Lisesi.....sınıf öğrencisi
Hürriyet/Kamuran ZEREN
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 09:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?