22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Katsayı 2008'e yetişmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, hükümetin 2008 programında yer alan 'katsayı eşitsizliği kaldırılacak' ifadesi ile ilgili olarak, şu anda Bakanlık tarafından yürütülen herhangi bir çalışma olmadığını ifade ederek, "Katsayı 2008'e yetişmeyecek; bu 2009'u kapsayacaktır" dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın AB hibeleri ile yürüttüğü Temel Eğitime Destek Projesi kapsamında Adıyaman'daki açılışlar öncesinde MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik bir basın toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis'te verilen soruşturma önergesi oylamasına katılması nedeniyle gelemediği toplantıyı Salih Çelik gerçekleştirdi. Çelik, Meslek ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Yüksek Öğretime geçişinde karşılaştığı farklı katsayı uygulamasıyla ilgili olarak şunları kaydetti:
"Şu an böyle bir değişiklik hazır olmadığı için 2008 Ocak ayından itibaren böyle bir gerçekleşmenin olacağını tahmin etmiyorum. Bu 2009'u kapsayacaktır. 2008'de böyle bir değişiklik sınavlara, ÖSS'ye yetişir mi bilmiyorum?"

MEB AİHM'NİN DİN DERSİ KARARINA İTİRAZ ETMEYECEK
Alevi bir ailenin zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne açtığı dava sonucunda 'Türkiye'de uygulanan zorunlu din dersinin hak ihlali olduğuna' yönelik AİHM kararına bir itirazları olmayacağını da belirten Çelik, "Bu karara itiraz etmedik, etmeyeceğiz. Bizim dersimiz Din Dersi değil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'dir. Onların verdiği karar mecburi din dersi ve din eğitimiyle ilgilidir. Şu anda bizim onların kararına itiraz etme gibi bir şeyimiz yok.
Çünkü biz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini veriyoruz. O derste bütün dinler anlatılıyor. Dolayısıyla bizde herhangi bir ayrımcılık yoktur" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 21:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?