31
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Katsayıda değişiklik 2009'a kaldı

YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında YÖK'te 10.30'da başlayan toplantı yaklaşık 8 saat sürdü.

ÖSS Kılavuzu'nun görüşüldüğü toplantıda, kılavuz üzerinde ''önemli bir değişiklik yapılmadığı'' öğrenildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın öğleden sonraki bölümüne katıldığı toplantıya, yurt dışında bulunmaları dolayısıyla 3 üye katılmadı.

Katsayı ile ilgili 2009'da kapsamlı çalışma yapılacak..

YÖK Genel Kurulu'nca yapılan açıklamada, yükseköğretime geçişte ''Katsayıların değiştirilmesi yerine ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda Avrupa'da yükseköğretim alanındaki uygulamalar ile sivil toplum örgütlerinin ve konunun tüm ilgililerinin görüşlerinin dikkate alınarak, 2009 yılında uygulamaya konulacak biçimde kapsamlı yeni bir çalışma yapılmasına karar verildiğini'' bildirildi.

YÖK'TEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI
YÖK Genel Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunun da görüşüldüğü belirtilerek, bu kılavuzun önemi dolayısıyla şu açıklamanın yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

DEĞİŞİKLİK 2009'DA YAPILACAK
"Toplumun bütün kesimlerinde paylaşılan bu ve benzeri değerlendirmeler yeni bir sistem arayışını gerekli kılmaktadır" denilen açıklamada, "Katsayı konusu da Genel Kurulumuzca tartışılmış, farklı öneriler ele alınmış ve katsayıların değiştirilmesi yerine ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda Avrupa yükseköğretim alanındaki çağdaş ve başarılı uygulamaları da dikkate alan sivil toplum örgütlerinin ve konunun bütün ilgililerinin görüşlerine önem veren, 2009 öğretim döneminde uygulamaya konulacak biçimde kapsamlı yeni bir çalışmanın yapılmasına karar verilmiştir.'' denildi.

Bu arada Genel Kurul'da Başkanvekilliği için seçim yapıldığı ve Prof. Dr. İzzet Özgenç'in Başkanvekili seçildiği öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 20:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?