31
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Kızlar söz verdi

Milliyet’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte yürüttüğü “Baba Beni Okula Gönder” (BBOG) kampanyasına başından bu yana destek veren Petrol Ofisi, Kars’ta burs verdiği 100 kız öğrenci ile bir araya geldi.
Kars Sanat Merkezi’nde perşembe günü gerçekleşen buluşmaya Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Petrol Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Ertan Çakır, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen, Milliyet Gazetesi Yayın Danışmanı Nurcan Akad, ÇYDD Yönetim Kurulu üyesi Olcay Ekinci Yezdani ile kız öğrenciler katıldı. Akad, konuşmasında, 7 bin kız öğrencinin 3500’ünün teşekkürle geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Biz, kızlarımıza fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olduklarını gördük. Şu anda 26 kızımız üniversite öğrencisi. 7 bin öğrencinin 3500’ü teşekkürle geçti. Bu haberler bize geldiği zaman yazı işleri masasının başında hep birlikte ağlıyoruz.” Akad, kız öğrencilere seslenerek “Tek bir söz istiyorum: Bu iş burada kalmayacak, devamı gelecek. Söz mü?” diye sordu. Salonu dolduran tüm öğrenciler de “Söz” karşılığını verdi

Hedef çağdaş gençler


Yezdani de Kars’ın kampanyaya bilgelikle sarıldığını belirterek, “Proje, geleceğimizin güvencesi olan kız çocuklarımızın bilgili, bilinçli, çağdaş düşüncelerle, soran ve sorgulayan gençler olarak yetişmelerini hedefliyor. Bu nedenle de sadece okumuş ve aydın insanlar olmalarını değil aynı zamanda ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde etkin rol üstlenmelerini de amaçlıyoruz” dedi.
Vali Erden de “Okullaşma oranımız giderek artıyor. Kars’taki bütün kız yurtları dolu. Kars’ta okullaşma ve eğitim açısından ailelerin çok yatkın olmalarını görmek beni çok mutlu ediyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından kızlara hediye paketleri dağıtıldı.

‘İlk neden ekonomik’
Çakır da şunları kaydetti:


“Ülkemizde bir eğitim sorunu olduğu açık. Genel okullaşma düzeyinde Avrupa’nın gerisindeyiz. Fakat durum kız çocuklarımız için çok daha üzücü. Kızlarımızın neden okula gitmediklerini araştırdığımız zaman ilk nedenin ekonomik olduğunu görüyoruz. Ardından sosyal, kültürel sebepler geliyor. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan eğitim konusuna kesinlikle duyarsız kalmamalıyız. Bu yolda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Fırsat, genellikle tek kullanımlık olduğu için çok değerlidir. Sevgili çocuklar, sizler gibi , birçok çocuğun daha bu destekten yoksun olduğunu bilin ve Türkiye’nin sizler için sağladığı bu fırsatı iyi değerlendirin.” Çakır töreni izleyenlere de seslenerek, “Özellikle kız çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanmak için desteğinize ihtiyaçları olduğunu hatırlatmak isterim” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 15:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?