29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Koç Üniversitesi atılıma geçti

Koç Üniversitesi, 2001 yılından bu yana dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerini bünyesinde barındıran Asya-Pasifik Bölgesi'nde önemli yatırımlara imza atıyor.

2010 yılında Asya-Pasifik Bölgesi'ndeki önemli eğitim ve araştırma kurumlarıyla birçok anlaşma imzalayan Koç Üniversitesi'nin Uluslararası Programlar Ofisi, önümüzdeki 10 yıl içerisinde liderliği elde etmesi beklenen Çin, Japonya, Hong Kong ve Singapur'da varlığını güçlendirmek için yeni ortaklıklar kuracağını açıkladı.

Koç Üniversitesi son altı ayda Asya Pasifik Bölgesi'nde yer alan Güney Kore, Singapur, Tayvan, Hong Kong ve Çin'de var olan anlaşmalarının sayısını 25'e çıkardı.

Çin'in en önemli üniversiteleri arasında yer alan Fudan ve Pekin Üniversitesi ile ilk geniş çaplı öğrenci değişimi anlaşmasını imzalayan Türkiye'deki ilk üniversite olan Koç Üniversitesi, yine bir ilke imza atarak Japonya'da Kyoto Üniversitesi ve Singapur'daki en önemli Ar-Ge merkezlerinden biri olan A-Star ile öğrenci değişimi ve bölgede farklı araştırma olanakları sağlamaya yönelik özel ortak programlar oluşturmak üzere anlaşmaya varan ilk yüksek öğrenim kurumu oldu.
Koç Üniversitesi 2011 Haziran ayında Pekin Üniversitesi'nin Çin'de kamu ve özel sektörde üst düzey yönetici olarak görev yapan üst düzey yönetici işletme yüksek lisansı (e-MBA) öğrencilerini ülkemizde ağırlandı.

Ayrıca Japonya'nın en önemli üniversitelerinden Kyoto Üniversitesi ile geniş çaplı öğrenci değişimi ve ortak projeler anlaşması imzalayan Koç Üniversitesi, 7-9 Eylül 2011 tarihlerinde yine Kyoto Üniversitesi ile iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından öncü isimlerin de katılımıyla "Sürdürülebilirlik ve Yenilikçilik" konulu bir sempozyum düzenleyerek bir bakıma bölgede kültür elçiliği görevini de üstlendi.

Aynı zamanda Asya-Pasifik bölgesinin en önemli işletme okullarından biri olan Asian Institute of Management (AIM) tarafından bu sene 18 ve 19 Ekim 2011 tarihlerinde Filipinler Manila'da 10'uncusu düzenlenecek olan "Kurumsal Sosyal Sorumluluk için Asya Forumu" konulu konferansa da ilk defa Türkiye adına katılacak olan Koç Üniversitesi'nin Uluslararası Programlar Ofisi Direktörü Ayşe İnan da programa "Orta Doğu ve Türkiye" konulu bir konuşma ile katkıda bulunuyor.

Yeni atılımlarının Asya Pasifik Bölgesi'yle Türkiye arasından güçlü bir köprü kurmaya yönelik olduğunun altını çizen Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Umran İnan, "Uluslararası düzeyde seçkin bir eğitim uygulayan Koç Üniversitesi olarak, niteliğe verdiğimiz önemle fark yarattığımıza inanıyoruz. Bir araştırma üniversitesi olarak dünya çapında tanınmış saygın bilim insanlarını akademik kadromuzda bulunduruyoruz. Hedefimiz, öğrencilerimizi araştırmaya, sorgulamaya, eleştirmeye, sorumluluk almaya ve dünya vatandaşlığı bilincine yönlendirerek onların yaratıcılıklarını perçinlemek. Önümüzdeki yıllar için amacımız, yüksek lisans ve doktora programlarımızı giderek daha da kuvvetlendirmek; uluslararası bir eğitim merkezi olma konusundaki atılımımızı da giderek genişletmek. Böylelikle, çok yüksek seviyeli disiplinlerarası ve zengin bir öğrenim ortamında, öğrencilerimizin kendi heves ve heyecanları doğrultusunda eğitimine şekil vermesini desteklemeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda dünyanın saygın kurumlarıyla kurduğumuz stratejik ortaklıklarımızı son dönemdeki gelişmelerin de etkisiyle özellikle Asya-Pasifik Bölgesi'ne yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Dünyanın en iyileri ve potansiyel liderleri ile ortak çalışmalar gerçekleştirmenin hem Üniversitemiz hem de ülkemiz için büyük önem taşıdığına inanıyor, benzer işbirliklerimizi geliştirmeyi ve zenginleştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2011 Cuma 09:44:41
Güncelleme :11 Kasım 2011 Cuma 21:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?