26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Koç'da Prof. İnan dönemi

Koç Üniversitesi’nde 2001-2009 yılları arasında 8 yıl rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Attila Aşkar, görevini Mütevelli Heyeti üyesi Ömer Koç’un da katıldığı törenle Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. Umran İnan’a devretti.

Prof. Dr. Atilla Aşkar, törende yaptığı konuşmada, böyle bir günde duygulanmamanın mümkün olamayacağını belirterek, “Bu güz 4 bin 200 öğrenciye ulaşacak üniversitemizin misyonu en etkin mezunları yetiştirmek ve bilime hizmet etmek olacaktır” diye konuştu. Prof. Dr. Umran İnan ise göreve başlarken karmaşık duygular içerisinde olduğunu söyledi. İnan sözlerine şöyle devam etti: “Bu göreve gelmeden önce 36 yıl görev yaptığım Stanford Üniversitesi’nden ayrılmak aklımın ucundan geçmezdi. Rektörlük teklifi Koç Üniversitesi’nden geldiğinde internetten inceledim ve her incelediğimde çok şaşırdım. Dünya’nın en iyi üniversiteleri arasında olabilecek kapasitede. Ben de buna destek verip önderlik edebileceğimi düşündüm. Son derece heyecanlı ve hevesli olarak aranızdayım. Sanki hep buradaydım. Amacımız diğer bütün üniversitelerle yakınlık ve birlikteli içerisinde olmaktır. İlk işim diğer rektörleri ziyaret etmek olacak.”

Prof. Dr. Umran İnan kimdir?

1972 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olan Prof. Dr. İnan, bir sonraki yıl yine aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. 1977 yılında Stanford Üniversitesi’nde uzay teknolojileri alanında doktora alan İnan, 1992 yılında Stanford Üniversitesi’nde profesör oldu ve 1997 yılından beri de Uzay, Telekomünikasyon ve Radyo Bilimi Laboratuarları’nın (Space, Telecommunications and Radio Science (STAR) Laboratory) direktörü olarak görev yapmakta. Profesör İnan ABD Ulusal Bilim Kurul’u (NSF) tarafından verilen “Antartika Hizmet Madalyası” sahibi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 19:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?