16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Korucular okullarda hizmetli oldu

BATMAN'a bağlı ilçelerdeki 200 korucu, okullarda hizmetli olarak görev yapmaya başladı.

Batman Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer, “Özellikle kırsalda bulunan korucuların zamanları boşa geçiyor. O yüzden yaptığımız başvurularla okullara hizmetli olarak atadık. Bu konuda kaymakamlık ve jandarma bize yardımcı oluyor” dedi.

Batman genelinde yaklaşık 3 bin olan geçici köy korucularının bir bölümü okullarda hizmeti olarak görevlendirildi. Batman genelinde okullarda hizmetli sıkıntısı çektiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer, bu nedenle kaymakamlık ve jandarmaya başvurarak, yardım isteminde bulunduklarını söyledi. Taleplerinin olumlu karşılandığını belirten Soyer, okullarda 200 köy korucusunun hizmetli olarak görevlendirildiğini belirtti. Korucularının bazılarının ilçe ve köylerde zamanlarını boşa geçirdiğini söyleyen Soyer, “Köy ve mezralarda hizmetli sayımız yok denecek kadar az. O yüzden bu sorunumuzu korucularla gideriyoruz” dedi.

Batman'da geçen yıl Tekel Yaprak Tütün İşletmesi'ndeki 200 kadın işleme işçisi kent merkezindeki okulların hizmetli kadrosuna alınmıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 11:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?