18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Köylülerden örnek davranış

Ordu'da ilk defa bir köy derneği okul yapımını üstlendiğini açıklayarak protokol imzaladı.

Ordu'nun Efirli mevkiinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait 7 dönümlük bir araziye yapılacak olan 12 derslikli ilköğretim okulunu Efirli Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği üstlendi.

Yaklaşık 1 trilyon Türk Lirası'na mal olacak olan okulun tüm inşaat masraflarını üstlenen dernek, bununla ilgili olarak Ordu Valiliği ile bir protokol imzaladı. Valilik makamında gerçekleştirilen törende, Efirli Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Halil Gökalp, okul yapımını üstlendiklerini belirten protokol metnini imzaladı.

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası kapsamında ilk kez böyle bir imza atıldığını belirterek, "Türkiye'de ilk defa bir köy derneği okul yapımını üstlendi. Bu sivil toplum hareketinin en güzel örneklerinden biridir. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.
Efirli Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Halil Gökalp ise, okulun inşaatına en kısa sürede başlanacağını belirterek, "Tüm imkanlarımızı seferber ederek okul inşaatını kısa sürede bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 22:47:36
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 22:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?