20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

KSÜ'de mezuniyet coşkusu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden (KSÜ) mezun olan 2 bin 500 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

12 Şubat Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, üniversite olarak bilimsel çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, mezun olan öğrencilerinin bundan sonra da yanlarında olacaklarını söyledi.

Öğrencilere de seslenen Baytorun, "Unutmayınız ki düşmanlarınızı düşünmek için ayıracağınız bir dakika bile düşmanlarınızdan daha değerlidir. Nefret ve intikam hissi size büyük zarar verir" dedi.

Vali Mehmet Niyazi Tanılır da, eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu hatırlatarak, mezun olan öğrencilerin kitapla, bilimle ilişiklerini kesmemelerini istedi. Üniversitelerden mezun olan öğrencilerin kendi alanlarında en iyi olmaları gerektiğini kaydeden Tanılır, "Artık küresel rekabetin içerisindeyiz. Hiç kimsenin rakibi lokal değildir. Dolayısıyla bunu hiç bir zaman kafamızdan çıkarmamalıyız ve daha iyi motive olmak zorundayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte ve yüksek okullarda ilk 3 dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Mezuniyet törenine, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenci yakınları katıldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 10:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?