20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

KÜ ilk mezunlarını verdi

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ilk mezunlarını verirken Rektör Prof Dr. Bahri Gökçebay, üniversitenin yeni kurulmasına rağmen hızla geliştiğini söyledi.

 


2006 yılında kurulan KÜ'nün ilk mezunları için kampus alanındaki statta mezuniyet töreni düzenlendi. DJ Harun ve Yıldırım Şimşek'in canlı performansı eşliğinde öğrenciler eğlenirken üniversitenin halk oyunları ekibinin yaptığı gösteriler beğeniyle izlendi.

 


Törenin açılış konuşmasını yapan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay bugünün kendileri için tarihi bir gün olduğunu söyledi. Üniversitenin yeni mezunlarını vermenin kıvancını ve coşkusunu yaşadığını belirten Gökçebay, üniversitelerin toplumların geleceğini oluşturmada öncülük eden kurumlar olduğunu vurguladı. Üniversite mezununun alanında uzmanlaşmış, toplumsal anlamda sorumluluğunun bilincinde, yüreği vatanına hizmet ülküsüyle çarpan aydınlık düşünceli bireyler demek olduğunu ifade eden Gökçebay, "Mezunlarımızın çevrelerine örnek olacak işler yaparak Kastamonu üniversiteli olmanın onurunu ve gururunu kutsal bir emanet gibi gönüllerinde taşıyacaklarına inanıyorum. Bundan böle mezunlarımız Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında çağdaşlığın ve bilimselliğin üretkenliğini özveriyle gerçekleştirecek kuşaklar yetiştirme amacının nitelikli birer temsilcileridir. Mezunlarımız yurdun dört bir yanına dağılarak yurda hizmet yarışındaki yerlerini alacaktır" dedi.


Gökçebay'ın konuşmasının ardından öğrenciler mezuniyet andını hep bir ağızdan söyleyerek keplerini havaya attı.

....
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 02:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?