16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Kuşkayası'nın kızları kitap istiyor

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Kuşkayası Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören kız öğrenciler, seviye sınavlarına hazırlanmak için yetkililerden kitap istiyor.

Kuşkayası Köyü İlköğretim Okulu 6-7-8. sınıf öğrencileri, yetkililere çağrıda bulunarak, "Beden eğitimi derslerimiz var, oynayacak toplarımız yok. Seviye sınavlarına gireceğiz ama elimizde hiç hazırlık kitaplarımız yok. Kız öğrenciler olarak okumak istiyoruz ama imkanlarımız yok. Yardım bekliyoruz" dediler.

Çoğunluğunu kız öğrencilerin oluşturduğu grup, "Okul Kütüphanelerinin genişletilmesi için kitap ihtiyacımız var. Özellikle bilim-teknik ve diğer kitaplar, 6-7-8. sınıflar bu yıl yönetmenliğe konulan seviye belirleme sınavı nedeniyle sınava çalışacağız" diye konuştular.

Kız öğrenciler, hazırlık kitaplarının olmadığını, bu nedenle şehirde okuyanlardan geri plana düştüklerini, onun için test kitaplarına ihtiyaçları olduklarını, beden eğitimi derslerinde voleybol oynamaya fileleri, topları ve malzemelerinin olmadığını dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 12:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?