20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Lise Atatürk büstüne kavuştu

Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesine Başarı Koleji ve Hocalı Köyü muhtarı Mustafa Denizci tarafından yaptırılan Atatürk Büstü için tören düzenlendi.

Manavgat Sorgun Mahallesinde bulunan Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bahçesine Atatürk Büstü yaptırıldı. Başarı Koleji Okul Aile Birliği, okul Yönetimi ve Hocalı Köyü muhtarı Mustafa Denizci'nin destekleriyle yaptırılan Atatürk büstü düzenlenen törenle açıldı.

Okul bahçesindeki törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Başarı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Akif İnci, Başarı Koleji Müdürü Ümit Yapar, Hocalı Köyü Muhtarı Mustafa Denizci, Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Adil Karasoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Okul Müdürü Adil Karasoy, Başarı Koleji ve Hocalı Köyü muhtarı tarafından yaptırılan Atatürk Büstünün açılışı nedeniyle bu törenin düzenlendiğini belirterek “Eğitim her şeyiyle bir bütündür. Atatürk bize bu ülkeyi teslim etmiştir. Ona olan saygımızı en iyi şekilde göstermek açısından önemli bir olay yaşıyoruz. Okulumuzun en önemli eksiği olan Atatürk büstü konusu açıldığında okulumuz öğretmenlerinden aynı zamanda 2006-2007 öğretim yılında Başarı Koleji aile birliği başkanı olan Mustafa Yüksel bu büstü Başarı Koleji önderliğinde yapabileceklerini söylediler. Bugün bu önemli eksiğimizin tamamlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Hocalı Muhtarı Mustafa Denizci ise öğretim hayatında sıkı disiplinin başarının esası olduğunu belirterek, “Okula yapılan hizmet vatana hizmettir. Okula hizmet hakka hizmettir. Okullarımız sayesinde ülkemiz ayaktadır. Bundan sonra da Türk Milli Eğitimine gücümüz ölçüsünde her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, büstün yapılmasında katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bitişiğinde ki uygulama otelinin faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye’nin en gözde okullarından birisi haline geleceğini ve turizmde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısını ortadan kaldıracağını söyledi.

Hocalı Muhtarı Mustafa Denizci ile Başarı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Akif İnci ve Başarı Koleji Müdürü Ümit Yapar'a plaket verilmesinin ardından kurdele kesilerek Atatürk büstü açıldı. Törenden sonra davetlilere öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler ikram edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?