16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Makasla dil kesen öğretmen

Geveze diye öğrencinin dilini makasla kesti... İtalya'da bir öğretmen çok konuştuğu gerekçesiyle 7 yaşındaki öğrencinin dilini makasla keserek, çocuğu yaraladı.

Il Corriere della Sera gazetesindeki habere göre, adı açıklanmayan 22 yaşındaki kadın öğretmen, eline geçirdiği makasla çok konuşan çocuğa, "Çıkar dilini de keseyim, böylece artık konuşamazsın" diyerek, makasla küçük çocuğun dilini yaraladı.

Haberde, küçük çocuğun diline 5 dikiş atıldığı belirtildi. Bu arada Ansa ajansı da öğretmenin, çocuğu dilini kesmekle tehdit ettiğini, ancak küçüğün aniden ve sertçe başını çevirdiğini söylediği belirtildi.

İtalya Eğitim Bakanlığı ise Milano'daki bir ilkokulda meydana gelen olayla ilgili olarak, şu anda görevinden alınan öğretmenin işine son verilmesi için resmi süreç başlatıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Giuseppe Fioroni de "Böyle ciddi olaylar karşısında verilebilecek tek yanıt var: sıfır hoşgörü. İtalyan eğitim sistemindeki binlerce çocuk bazı sorumsuzlar tarafından küçük düşürülmeyi hak etmiyor" diyerek, olayı kınadı.



aa
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 14:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurgül IP: 88.231.19.xxx Tarih : 27.02.2007 17:47:26
herşey yapılırda bu yapılmaz ya insanlarımız ne kadar sapıttı 7 yaşındaki çocuğa yapılırmı bu kendinden utansın bence bunu yapan.........