20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Manavgat'a Fen Lisesi yaptırılacak

Antalya’nın Manavgat İlçesine Bağlı Ilıca Beldesine Karamancı Turistik Tesisleri A.Ş'nin Fen Lisesi yaptırma talebinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığı bildirildi.

2004 yılında vefat eden şirket ortağı Namık Karamancı'nın isminin verileceği Fen lisesi inşaatına, protokolün yapılmasının ardından hemen başlanacağı ve 2010 yılına kadar tamamlanarak Eğitim-Öğretime açılacağı bildirildi.

Karamancı Turistik Tesisleri A.Ş yetkilileri doğup büyüdükleri Ilıca Beldesinde babaları Mehmet Ali Karamancı'nın anısına 16 derslikli Ilıca Mehmet Ali Karamancı İlköğretim Okulu'nu yaptırarak 2000-2001 eğitim-öğretim yılında hizmete açmışlardı.

Şahin tepesi olarak bilinen Mimar sinan Mahallesinde okullar bölgesinde inşaa edilecek olan Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi ile ilgili olarak Melas Otelleri ve Karamancı Turistik Tesisleri A.Ş'den yapılan açıklamada, yapılacak olan Fen Lisesinin rahmetli Namık Karamancı'nın adına ve Manavgat'a yakışır bir okul olması için gereken herşeyin yapılacağını belirtilerek “Bakanlık nezdinde yaptığımız girişimlerde 16 derslikli Fen Lisesi binası bünyesinde ihtiyaç duyulan tüm labaratuarlar, konferans salonu, kütüphane gibi aktivitelerin yanında Kapalı Spor salonu, öğrenci yurdu ve lojman bulunacak. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünde önümüzdeki günlerde yapılacak protokolün ardından hemen inşaata başlanacaktır. Okulun yapılacağı alanda ki pürüzlerin giderilmesinde gösterdiği duyarlılıktan dolayı Manavgat kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu'na, imkansızı başararak Manavgat'a Fen Lisesi'nin kazandırılmasında gösterdikleri çabadan dolayı MATSO Başkanı Dr. şükrü Vural ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederken, Manavgat'a karşı gösterdiği ilgi ve duyarlılıktan dolayı Milli Eğitim bakanımız sayın Hüseyin Çelik'e Manavgat halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz” denildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 15:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?