22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

MEB'den liseye kayıtta değişiklik

Liseye başlayacak öğrencilerin, artık sadece kendi mahallesindeki okula kayıt yaptırması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamayı İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 16 büyükşehirde başlatacak.

Uygulamanın;

* Okullarda kayıt parasını engellemesi,
* Büyükşehirlerdeki öğrenci servislerini azaltması
* Trafiğe kısmen rahatlama getirmesi bekleniyor.

Buna göre, hangi liseye hangi ilköğretim okulu mezunlarının ve hangi sokakta oturanların kaydolabileceği, Milli Eğitim Müdürlükleri ile okullar tarafından belirlenecek.

Kayıtlar sadece internet üzerinden yapılacağı için öğrenciler gidebileceği lise dışında başka bir okul talebinde bulunamayacak.

Uygulamadan, 250 bin ilköğretim son sınıf öğrencisi etkilenecek.
CnnTurk
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 23:32:59
Güncelleme :31 Mart 2007 Cumartesi 23:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin bilgiç IP: 85.105.67.xxx Tarih : 3.04.2007 12:11:51
böyle bir uygulama yapılması bence bugünkü şartlarda anlamsız. öğrenciler daha iyi öğretim görmek için dersanelere, özel hocalara gidip anadolu liseleri fen liselerine girmek için aylar önceden çalışmaya başlıyor. örneğin eminönü bölgesinde ikamet edenlen bu sene lise sınavına giren öğrenci sayısına bakılacak olursa, sadece 3 yada 4 sınıf açılır eminönünde çok sayıda lise var bunların arasında okul puanı yüksek istanbul lisesi ve cağaloğlu anadolu lisesi var bu liselere 1 sınıfda okuyacak öğrencileri nasıl bulup yerleştireekler ve yakın civarında 5 tane daha teknik ve meslek liseleri var nasıl olacak