20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Mersin'de 6 bin öğrenciye burs

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008-2009 eğitim-öğretim yılında toplam 6 bin üniversite öğrencisine burs verileceği açıklandı.

Burs çalışmalarının geçen yıl başlatıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, geçen yıl 3 bin 500 üniversite öğrencisine burs verildiğini, ancak bu yıl yoğun talep olması nedeniyle sayıyı 6 bine yükselttiklerini, bu noktada da Büyükşehir Belediye Meclisi'nden gerekli kararın alındığını kaydetti.

Özcan, burs almaya hak kazanan öğrencilerin isimlerinin dün itibariyle belediyenin resmi internet sitesinde açıklandığının bilgisini de verdi. Özcan, belirlenen 6 bin öğrencinin de sınıfta kalmaması halinde verilen bursun okullarından mezun oluncaya kadar devam edeceğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak üniversiteyi kazanan ancak ailelerinin maddi durumu fazla iyi olmayan gençlere az da olsa katkı sunmayı görev olarak kabul ettiklerini vurguladı.

Eğitime katkı sunulması amacıyla yürütülen çalışmaların bazı kesimler tarafından eleştirildiğini ifade eden Özcan, "Gecen yıl 3 bin 500 üniversite öğrencisine burs verdik ve burs alan öğrenciler ile aileleri buna şahittir. Bu yıl burs verilecek öğrenci sayısını 6 bine çıkardık. Böylesi bir eğitim desteğini bile siyasi malzeme olarak kullanan ve burs vermediğimizi iddia eden kesimleri vicdanları ile başbaşa bırakıyorum. Keşke bütçemizde imkan olsaydı da 10 bin kişiye burs verseydik. Çünkü hiçbir yatırım, eğitime yapılan yatırımın üstünde değildir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 14:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysel bala IP: 193.140.66.xxx Tarih : 18.11.2008 18:49:52

Öncelikle vermiş olduğunuz bursla eğitime destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum.Benim burs hakkında sorularım var.bugün doldurduğum formda bankanın hesap numarasını istiyordu ve benim yok bu nedenle orayı boş bıraktım bir sakıncası varmı?ayrıca ben bursu nerde ve nasıl alacağım.bu konu hakkında bilgi verebilir mi siniz?