22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Meslek liselerine talep artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen Orta Öğretim Projesi, kapsamında meslek liselerine talep büyük ölçüde artarken, 80 milyon euro yatırım ile fiziki şartlar iyileştiriliyor, okullar cazip hale getiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 1990 yılından bu yana yürütülen Milli Eğitim Geliştirme Projesi çerçevesinde okullara yönelik bir çok proje uygulanırken, yeni geliştirilen Orta Öğretim Projesi'yle meslek liseleri gözde okullar haline getiriliyor. Projeyle birlikte 240 sağlık meslek lisesi ve diğer meslek dallarına öğrenci yetiştiren 15 okul, 2006 yılında proje kapsamına alındı. Mesleki ve teknik orta öğretiminde 42 alanda 194 dalda modül program uygulandı ve 525 mesleğin tanıtımı yapıldı. 80 milyon euro olan proje sayesinde, meslek okullarında yüzde 65 verim artışı sağlanırken, öğrencilerin ilgisi ise yarı oranında artış gösterdi.

Proje hakkında 81 ilde toplantılar yapan bakanlık proje sorumluları, Samsun Kız Meslek Lisesi'nde, meslek okulu müdürü, yardımcıları ve zümre başkanlarına proje hakkında bilgi verdi. 2 gün sürecek eğitim programında konuşan Proje Yöneticisi Namık Kemal Yıldız, 81 ilde 4 bin meslek lisesi öğretmenine eğitim verdiklerini ve projenin anlatılarak uygulamasındaki aksaklıkların giderilmesine çalışıldığını söyledi.

Projeyle meslek liselerinde yüzde 65 verim artışı sağlandığını dile getiren Yıldız, "Eğitim alanında yaşadığımız hızlı değişimler, yeni projeler ve yeni çalışmaları gündemimize taşıyoruz. Uygulamaya konulan bir çok projeyle, eğitimde yarınları yakalamanın yolu açılmaya çalışılmaktadır. Orta Öğretim Projesi, dev bir projedir. Projeden beklenen faydaların elde edilmesinde, paydaşlarımızın proje ve faaliyetleri hakkında bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır. 5 yıl uygulama süresi olan projede genel lise ve meslek liseleri arasında yatay ve dikey geçiş imkanı sağlandı. Reel sektörün aradığı temel ve mesleki yeterliliklere sahip, tanımı yapılmış alanlarda nitelikli insan gücü yetiştirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaçtan hareketle, projeler hazırlandı. Projenin paydaşı olan İŞKUR, ise 525 meslek dalının tanıtımını yaptı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 16:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?