20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Metro Group'tan eğitime destek

Metro Group, eğitimine destek olduğu 1000 kız öğrencinin öyküsünü ‘İmkânsız Periler’ adıyla kitaplaştırdı. Kitap, Real, D&R ve Metro’da satılacak

İSTANBUL - Metro Group’un, Milliyet Gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile işbirliği içinde yürüttüğü ‘Metro Group’un Çağdaş Kızları Projesi’ ‘İmkansız Periler’ başlığı altında kitaplaştırıldı.
Eğitim masrafları üstlenilen 1000 kız öğrenci içinden en başarılı olanlarını il il gezerek ziyaret eden Metro Group Türkiye Temsilcilik Ofisi çalışanları, eğitim gören genç kızların hayat hikayelerini amatör bir ruhla kaleme aldı. Hiçbir kar amacı güdülmeden yürütülen projeden elde edilen gelirin, yine kız çocuklarının eğitimi için oluşturulan ‘İmkansız Periler’ fonuna aktarılacağı belirtildi.
Metro Group Türkiye Temsilcilik Ofisi çalışanlarından Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Ersan Açıkay, Şebnem Sayıl, Nurdan Ataolur, Onur Bilir, Seda Sunat Madak, Şule Çevik ve Bilge Maden, Adana, Bursa, Bodrum, Antakya, Gaziantep, Osmaniye, İzmir, Trabzon, Konya ve Muş’ta yaşayan kız çocuklarını evlerinde ve okullarında ziyaret etti.
Çocuklardan dinledikleri hikayelerin ‘İmkansız Periler’ isimli kitabın çıkışına kaynaklık ettiğini söyleyen Nurdan Tümbek “Tamamen amatör bir ruhla hareket eden ekip arkadaşlarımla birlikte ortaya bir eser koymanın gururunu yaşıyoruz. Bu kitabın satışından elde edilecek gelir, kız çocuklarına yardım amacıyla kullanılacak. Metro ve Real mağazalarının raflarında bu kitabı satışa sunuyoruz. Ayrıca D&R mağazalarında da bulma imkanı olacak. Hiçbir kâr beklentisi güdülmeden, tamamen kişisel sosyal sorumlulukla yola çıktık. Kitabın satışı için şimdi herkesten destek bekliyoruz” dedi.

‘Kenara çekilmedik’
Sürdürülebilirlik kavramının Metro olarak sosyal sorumluluk anlayışlarının en önemli öğesi olduğunu vurgulayan Tümbek, “Çocuklar için gerekli olan ücreti yatırıp, kenara çekilip beklemeyi içimize sindiremedik. Yeni bir şeyler ortaya koymalıydık, bu çocukların sosyal hayatlarına daha fazla katkı sağlamak gerekiyordu. İşte bu noktada aklımıza bir fikir geldi. Çocuklarımızı ziyaret edip, imkansızlıklar içinde çabalayanların hayat hikayelerini dinledik. 20 yıllık iş hayatımda beni bu kadar etkileyen bir başka projeye daha imza atmadım” diye konuştu.
Tümbek, şöyle devam etti: “Muş’a gittik. Muş, sosyal gelişmişlik açısından Türkiye’nin hep son iki ili arasında gösteriliyor. Devletin verdiği 30 liralık aşı parasını alabilmek için Muş’ta pek çok çocuk dünyaya geliyor. Yeterli okul olmadığından bu çocuklar okula gönderilmiyor.”

Radikal
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 16:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?