22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Mezun olamayan liselilere şans

Yüksek öğretim programlarına yerleşmeye hak kazanan, ancak tek dersten başarısızlıkları sebebiyle mezun olamayan öğrencilere bir sınav hakkı daha verildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversiteye yerleşen ancak tek dersten başarısız olduğu için liseden mezun olamayan öğrencilerle ilgili genelge yayınladı.

Genelgede, gerek 2007 ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre bir yüksek öğretim programına yerleşmeye hak kazanan, gerekse ÖSYM tarafından açıklanacak ek kontenjanlara yerleşmeye hak kazanacak öğrencilerin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, 2007 ÖSS yerleştirme sonuçlarında bir yüksek öğretim programına, açık öğretim fakültelerine, özel yetenek sınavıyla öğrenci alan örgün yükseköğretim programlarına ve sınavsız geçiş hakkından yararlanarak bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan, ancak tek dersten başarısızlık nedeniyle mezun olamayan öğrencilere bir sınav hakkının daha verildiği kaydedildi.

Genelgeye göre, bu durumdaki öğrenciler, herhangi bir yüksek öğretimprogramına yerleştirildiklerini belgelendirmeleri halinde, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarından sonra valiliklerce belirlenecek tarihlerde başarısız oldukları tek dersten sınava alınacak.

Sınav tarihleri belirlenirken, yükseköğretim programlarının kayıtlı tarihleri ile birlikte özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yüksek öğretim programlarının kayıtlı tarihlerinin değişkenlik göstermesi ve henüz açıklanmayan ek yerleştirmeden yararlanan öğrencilerin kayıt tarihleri göz önünde bulundurulacak.

Genelgede, konunun en seri şekilde illerdeki ortaöğretim kurumu müdürlükleri ile öğrenci velilerine duyurulması hususunda gereğinin yapılması istendi.
ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 21:49:53
Güncelleme :28 Ağustos 2007 Salı 21:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?