20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Mezuniyet töreninde bir ilk

KIZIYLA BİRLİKTE OKUDUĞU ÜNİVERSİTEDE OKUL BİRİNCİSİ OLDU

Tokat'ta kızıyla birlikte okuduğu üniversitede okul birincisi olan Şule Sema Alkoç, diplomasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın elinden aldı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde bir ilk yaşandı. 20 yıl aradan sonra kızıyla birlikte üniversiteyi kazanan 40 yaşındaki Şule Sema Alkoç tarih bölümünden okul birincisi olarak mezun olurken, kızı Dilşad Alkoç ise müzik öğretmenliği bölümünü bitirdi. Aynı gün kızıyla birlikte mezuniyet heyecanı yaşayan anne Alkoç, diplomasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın elinden aldı. 3 kız çocuğu annesi Alkoç, 5 yıl önce büyük kızıyla üniversite yolculuğuna başladıklarını belirterek,

"Kızımın üniversite sınavına hazırlandığı dönemde ben de hazırlanmaya karar verdim. Şehrimizde üniversite olması bu imkandan faydalanabilmem için bir kapı açtı. Kızım çalışırken, ben de fırsat bilip çalışmalarıma başladım. Sınava girdik, aynı üniversiteyi kazandık. Kendisi müzik öğretmenliğini, ben de tarih bölümünü kazandım. Beraber 4 yılımızı geçirip mezun olduk. Eşim ve çocuklarım bana destek oldu. Anneler normalde çocuklarını ilkokula götürür, ben kızımı üniversiteye kadar götürdüm" dedi.

Dilşad Alkoç ise güzel ve ilginç bir duygu yaşadığını belirterek, "Annem birinci olarak mezun olunca ben de prim yaptım. Herkesin başına gelmesini isterim. Annemin baştan belli idi birinci olacağı, kendisi ile gurur duyuyorum" diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde 4 bin 500 öğrencinin mezun olduğu törene Vali Şerif Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, öğrenciler ve veliler katıldı.

KIZIYLA BİRLİKTE OKUDUĞU ÜNİVERSİTEDE OKUL BİRİNCİSİ OLDU
KIZIYLA BİRLİKTE OKUDUĞU ÜNİVERSİTEDE OKUL BİRİNCİSİ OLDU
KIZIYLA BİRLİKTE OKUDUĞU ÜNİVERSİTEDE OKUL BİRİNCİSİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 11:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?