18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

O ünvan değişiyor

İlköğretim müfettişliği unvanının 'eğitim müfettişliği' olarak değiştirilmesini öngören kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda ilköğretim müfettişliğinin, 'eğitim müfettişliği' adı altında yeniden yapılandırılmasını öngören Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerin sonunda tasarı kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre ilköğretim müfettişliği unvanı, 'eğitim müfettişliği' olarak değiştirilecek. İl milli eğitim müdürlükleri bünyesinde eğitim müfettişleri başkanlığı oluşturulacak.

Eğitim müfettiş yardımcıları, en az 4 yıllık yüksek öğrenimli ve öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti olan öğretmenler arasından yarışma sınavı ile mesleğe alınacak. Bu görevde 3 yıllık yetişme dönemini takiben yapılacak yeterlilik sınavında başarılı olanlar, eğitim müfettişi kadrolarına atanabilecek. Eğitim müfettişleri ve müfettiş yardımcılarının alanlarında uzmanlaşmaları için gerekli önlemler alınacak.

Eğitim müfettişlerinin her hizmet bölgesinde 2 yıldan az olmamak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği süre kadar çalışmaları esas olacak.
Eğitim müfettişleri ve müfettiş yardımcılarının görev alanları, il, ilçe milli eğitim müdürlükleri ve orta öğretim kurumlarının rehberlik ve denetimi ile bu kurumlarda görev yapan öğretmenlerin branşlara ilişkin inceleme ve soruşturmaları hariç olmak üzere, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, teftiş, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetleri olacak.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte ilköğretim müfettişi ve müfettiş yardımcısı olanlar, eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcısı kadrolarına atanacak. Eğitim müfettişleri ve eğitim müfettiş yardımcıları, 'eğitim ve öğretim hizmetleri' sınıfından, 'genel idare hizmetleri' sınıfına alınacak. Böylece birinci dereceden aylık alanlar için ek gösterge rakamı 3 binden 3 bin 600'e yükseltilecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 18:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?