16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Öğrenci bursları 150 YTL'ye çıktı

Geçtiğimiz dönemlerde 45 YTL olan öğrenci bursları, yapılan yeni düzenlemeler sonrasında 150 YTL oldu.

Partisinin il danışma toplantısında konuşan TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada önceki dönemlerde 45 YTL olan öğrenci burslarının yapılan yeni düzenlemeler sonrası 150 YTL olduğunu kaydetti.

Ayrıca Tunç, bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığını ifade etti. Meclis çalışmaları hakkında bilgiler veren Miletvekili Tunç, Ak Parti hükümetinin 4 yıl içerisinde, Türkiye'nin çeşitli il, ilçe, belde ve köylerinde yaklaşık 4 bin okul yapıldığını ifade ederek, "Geçtiğimiz 4 yıl eğitim açısından çok önemli yıllardı. Dönemimizde 4 bin okul yapıldı. Bartın'da bile 10 yeni okul yaptık. Önümüzdeki dönem üniversitesi olmayan il kalmayacak. Bartın'da da üniversite açılacak. Bartın'ın ve bir çok şehrimizi eğitim şehri yapmayı planlıyoruz. Dönemimizde 268 bin öğretmen göreve başladı. Bunları hayal gibi görüyorlardı. Eğitim yardımlarımız ve burslarımızdaki iyileştirmeler gözle görülür derecede arttı. İlköğretim ve orta öğretimdeki öğrencilerimize önemli derecede eğitim yardımları yapılıyor. Üniversite öğrencilerimize de burs veriyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde 45 YTL olan bursları, Ak parti dönemiyle 150 YTL'ye çıkarttık. Eğitime çok önem veriyoruz. bu tür yardım miktarlarının daha da iyileştirilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Sağlık, tarım ve sanayide de önemli atılımlar gerçekleştirdiğini, muhalefete rağmen hükümetin ve temsilcilerinin birlik içerisinde büyük işler yaptığını belirten Tunç, şöyle konuştu: "Allah CHP'nin başından Deniz Baykal'ı eksik etmesin. CHP'nin muhalefetine rağmen çok önemli icraatlara imza atıldı. Toki, duble yollar ve köydes programları devrim niteliğinde oldu. Türkiye her alanda ileriye gitti. Ekonomik istikrarı kalıcı hale getirmeye çalıştık ve bunda başarılı da olduk. Artın her gün zam haberleri yok. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdük, şimdi de yüzde 5'in altına düşürmenin hesaplarını yapıyoruz. 2013 yılında Türkiye'de kişi başına Gayri Safi Milli Hasılanın 10 bin dolar olmasını hedefliyoruz. Ekonomik açıdan şu an çok iyi durumdayız. Bundan sonra da kalkınma ve ilerlemeye devam edeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 18:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?