19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrenci velileri isyan etti

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulu'nda okuyan 3 erkek öğrencinin, 4 erkek öğrenciye "cinsel istismarda" bulundukları gerekçesiyle tutuklanmalarının ardından bazı veliler, okul yönetimine güvenlerinin kalmadığını ve taşımalı eğitim istediklerini söyledi. 

Sabah saatlerinde okul önüne gelen veliler, basın mensuplarına, okula güvenlerinin kalmadığını, taşımalı eğitim istediklerini söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir veli, "Çocuklarımız dövülüyor. Bu olay, bir çocuğun dövülmesinin ardından çorap söküğü gibi ortaya çıktı. Okul yönetimi çocuklarımıza gece sahip çıkmıyorsa, taciz olayları yaşanıyorsa, bu okula güvenimiz yok. Burada çocuk bıçaklanıyor, sağlık ocağında 'cam kesti' diye rapor düzenleniyor. Taşımalı eğitim istiyoruz" dedi.

Yusuf Aydoğan isimli veli ise "Çocuğum 8. sınıfta. Ona 20 gün rapor aldım. Bir müddet okuldan uzaklaşsın. Bakalım ne olacak" diye konuştu. Okulda 2 çocuğunun eğitim gördüğünü söyleyen Veysel Polat ise bu tür olayların bir daha yaşanmaması için taşımalı eğitim yapılmasını istediğini ifade etti. 

Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulu erkek öğrencileri B.K. (13), O.E. (13) ve A.B (13), ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıflarda okuyan 4 erkek öğrenciye "cinsel istismarda" bulundukları iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla dün gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerin, Tunceli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde yapılan sorgulamalarında, 4 çocukla cinsel ilişki yaşadıklarını itiraf ettikleri belirtildi. 3 öğrenci, sorgularının ardından dün gece savcılık tarafından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı. Cinsel istismara uğradıkları öne sürülen 4 çocuk ise Tunceli Çocuk Yuvası Müdürlüğü'ne yerleştirilerek psikolojik tedavi altına alındı. 

BAKANLIK İKİ MÜFETTİŞİ BÖLGEYE GÖNDERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Tunceli Akpazar Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) meydana geldiği iddia edilen cinsel istismar olayı ile ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı'na talimat verildiğini ve görevlendirilen iki müfettişin konuyu araştırmak üzere bölgeye gönderildiğini bildirdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hasan Ali Yücel Yatılı ilköğretim Okulu Müdür Vekili Hüseyin Çetinkaya, Erkek öğrenci Pansiyonundan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Çadırlı ve Rehber Öğretmen Erdal Yüce'nin açığa alındığı belirtildi. Bakanlığın konuyu her yönüyle araştırdığı kaydedilen açıklamada, gerçekleştirilecek inceleme ve soruşturmanın ardından ihmali bulunan yetkililer hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı ifade edildi. 

Bakanlığın, yatılı ilköğretim bölge okullarında ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için de gerekli tedbirleri aldığı belirtilerek, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak yatılı ilköğretim bölge okullarına yönelik son yıllarda birçok yenilik yapılmıştır. Tecrübeli öğretmenlerin buralarda görevlendirilmesi, yurtlarda görev yapan öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin artırılması, koğuş sisteminden karyola modeline geçilmesi, günlük ödenen iaşe ve ihate bedelinin (yeme, içme ve barınma ücretinin) 1.4 YTL'den 5.5 YTL'ye çıkarılması, binaların depreme karşı güçlendirilmesi, fiziki şartların her yönüyle iyileştirilmesi ile her türlü araç gereç ihtiyaçlarının karşılanması bu çalışmalardan yalnızca bir kaç tanesidir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 16:43:22
Güncelleme :25 Aralık 2006 Pazartesi 17:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞADİYE IP: 85.98.3.xxx Tarih : 27.11.2008 19:01:58

ben bu olayı çok ama çok abarttıklarını söylüyorum böyle birşey yok ve olması da imkansız ben orda mezun oldum 2 sene yatılı okudum ayrıca çokta süprer bir okul her girdikleri yarışma da 1.geliyolar ayrıca eğitim ve öğretime büyük çlçüde değer veren bir okul öyle olmasaydı oks sınavında bu kadar başarılı olmazdık.N iye herşeyi bu kadar abartıyo bu tunceli halkı ya.Lütfen bu kadar abartıcı olmayalım.yalan ve iftiralardan da kaçınalım.