28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Öğrenciler keskin bıçak!

Adana'da 2 lise öğrencisi okul bahçesinde bıçaklandı.
Edinilen bilgiye göre, Sucuzade Mahallesi'ndeki Anafartalar Lisesi'nde meydana geldi. 3. öğrencileri M.Ş.S (17) ve C.İ. (17), yanlışlıkla kendi sınıfları yerine başka sınıfa girdi.
Bu sırada, 17 yaşındaki M.N.A., öğrencilerin sınıflarını karıştırıp kendi sınıflarına girmesine güldü.

Sınıflarına dönen M.Ş.S, ve C.İ. teneffüste karşılaştıkları M.N.A ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.N.A, üzerinde taşıdığı bıçakla M.Ş.S'yi bacağından, C.İ'yi de karnından yaraladı.

Okul idarecileri yaralı öğrencileri Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan öğrencilerden M.Ş.S, "Yanlış sınıfa girince bize güldüler. M.N.A adlı öğrenci ile teneffüste karşılaşınca tartıştık" dedi.

Olaydan sonra kaçan M.N.A'nın yakalanmasına çalışıldığı, soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

ŞAHİN AÇIK’I ÖLDÜREN ZANLININ SORGUSU SÜRÜYOR

Öte yandan, İstanbul Aydos anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Şahin Açık’ı öldüren, aynı okul öğrencisi zanlının sorgusu sürüyor. Zanlı V.K, Üsküdar’daki çocuk Şubesi’nde sorgulanıyor. V.K.’nin, sorgusunun ardından adliyeye çıkartılması bekleniyor.

Sultanbeyli Aydos Lisesi’nde Şahin Açık’ın bıçaklanarak öldürülmesi ve arkadaşı Ali Bulut’un da kolundan yaralanmasıyla ilgili olarak, aynı okul öğrencisi V.K. saklanmakta olduğu dayısının evinde dün akşam yakalanmıştı.

Hayatını kaybeden Şahin Açık’ın cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Otopsinin ardından Açık’ın cenazesi amcası tarafından alındı. Orhangazi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şahin Açık’ın cenazesi Sultanbeyli Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Açık’ın ailesi, cenazede, oğullarının kız arkadaş tartışması yüzünden değil siyasi nedenlerle öldürüldüğünü öne sürdüler.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 15:45:24
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 16:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?