19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Öğrencilere okurken kariyer

Üniversiteliler iş öğrenerek mezun olacak

Öğrencilerin piyasa şartlarını öğrenmeden mezun olduğu yaklaşımından hareket eden Akdeniz Üniversitesi, uygulamalı bilimler fakültesi açacak. Rektör İsrafil Kurtcephe, proje ile öğrencilerin okurken kariyer yapacağını söylüyor.

Türkiye'nin ilk Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ)'nde açılıyor. Üniversite senatosunun onay verdiği proje, YÖK'e gönderildi. Öğrencilerin piyasa şartlarını öğrenmeden mezun olduğu eleştirilerinden hareket eden AÜ, yeni fakültesinde ilk olarak 5 bölümde eğitim verecek. Öğrenciler 3 yılı teori ve pratik, son yılda ise tamamen pratiğe yönelik eğitim görecek.

Akdeniz Üniversitesi yönetimi Yeşilbayır'da işadamı Mustafa Sak tarafından yaptırılan binayı Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak kullanmaya karar verdi. Bugüne kadar teoriye ağırlık veren yükseköğrenim kurumlarına model oluşturularak, öğrenciler öğrenim hayatları süresince pratik bilgi sahibi de olacak. AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, öğrencilerin mezun olduktan sonra piyasa şartlarına uygun eğitim almadıkları için böyle bir proje geliştirdiklerini bildirdi. Rektör Kurtcephe, şunları söyledi: "4 yıl sürecek eğitimin ilk üç senesinde hem teorik hem de pratik eğitim verilecek. Öğrencilerimiz son yıllarında tamamen bir işyerinde hocalarımızın her an gözetiminde uygulama yaparak eğitimlerini tamamlayacak. Herkes bu durumdan şikâyetçi. Üniversite mezunları uygulama sahasında eksik kalıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz okurken kariyer yapmış gibi olacak."

Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile öğrenci kalitesinin yükseltilmesi de planlanıyor. İlk olarak 5 bölümde eğitim verecek fakültede lojistik, bankacılık, sigortacılık, finansman bölümleri bulunacak. AÜ Rektörü, üzerinde çalıştıkları bir diğer projenin de Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu olduğunu söyledi. Yüksekokulda, talep edilen her dilde eğitim verilecek. Turizm başta olmak üzere sektörlerin ihtiyaç duyduğu dillerin yanı sıra öğrenciler, akademisyenler ve talep eden herkes buradan faydalanabilecek. Herkese yabancı dil öğretmek gibi bir gayretin içinde olmadıklarını dile getiren İsrafil Kurtcephe, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun getirilerini şu sözlerle ifade etti: "9 Eylül ve Muğla üniversitelerinde bu yüksekokul var ve oraların tercih puanları yükseldi. Çünkü insanlar yabancı dil öğrenmek istiyor. Ege Üniversitesi'nin en çok öz kaynak oluşturduğu yer bu bölüm. Orada 10 bin kişi eğitim alıyor."

 

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 22:41:33
Güncelleme :7 Şubat 2009 Cumartesi 22:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?